Fantasztikus eperlekvár fél óra alatt
Hozzáadva: 30.7.2019
Az eper verhetetlen gyümölcs, tökéletes kiegészítője édességeknek, tekercseknek, gyümölcssalátáknak, finom limonádéknak, de a jó kis házi lekvár sem elhanyagolható. Egyik nagy kedvencem ez a fantasztikus eperlekvár, ami nagyjából fél óra alatt el is készül. Összesen 6 percig kell főzni, a többi idő pedig a készülődést, szeletelést, turmixolást, üvegbe töltést jelenti. Nagyon jól illik palacsintákra, vajas kenyérre, tortákra, lekváros süteményekbe. Szerző: Haanka
Előkészítés 30 perc
RECEPT MEGJELENÍTÉSE Zebra mintás palacsinta
Hozzáadva: 4.2.2018
Na jó, nem éppen zebra minta, de attól még palacsinta. A recept nagyon egyszerű, és a titka abban rejlik, hogy a tésztát ketté osztjuk, az egyikbe pedig kakaót keverünk. A klasszikus kristálycukor mellé egy csomag vaníliacukrot is kevertem a tésztába. Az alapanyagok kiméréséhez 250 ml-es bögrét használtam. Ha netán a tészta állaga nem lenne megfelelő, akkor tejjel és liszttel tudunk az állagon javítani. Az eredmény pedig ez a pompás zebra mintás (vagy csíkos) palacsinta. Szerző: Triniti
Előkészítés 10 perc
RECEPT MEGJELENÍTÉSE Kefires fánk élesztő nélkül
Hozzáadva: 18.10.2017
Hihetetlenül könnyű és puha fánkok készülnek ebből az élesztő és kelesztés nélküli tésztából. Így nem csoda, hogy nagy kedvenc, ráadásul nekem is kevesebb időt kell a konyhában töltenem. A kefires fánk élesztő nélkül porcukorral meghintve kerül többnyire az asztalra, de ha van kéznél jó finom házi lekvár (főleg szezonban), akkor azzal is érdemes próbálkozni. A kefirtől valami fantasztikus a tésztája, de tejjel és görög joghurttal is készíthetjük.
RECEPT MEGJELENÍTÉSE
Nagymamám buktája (a régi szakácskönyvből)
Hozzáadva: 29.9.2017
Már gyerekként is odavoltam nagymamám receptjeiért, és még gyerekfejjel el kezdtem leírni ezeket a pompás recepteket. Mindezt egy öreg füzetbe, kézzel írva. Sokszor az volt az esti program, hogy mamával ültem a konyhában, ő diktálta, én pedig szorgosan jegyzeteltem. Pontosan ilyen recept nagymamám buktája, aminek az illatát még most is szinte érzem. Amikor készítem, mindig eszembe jut az öreg konyha, a régi vasból készült tűzhely, a jó sok tüzelőfa, és persze nagymamám.
RECEPT MEGJELENÍTÉSE