Villámgyors tarkedli, almával

Recept Villámgyors tarkedli, almával
KÜLDÖTT KÉPEK

Ez a recept bombabiztos és nagyon egyszerű! A tészta számomra tökéletes! A tésztába a klasszikus hozzávalókon kívül (liszt, tej, tojás) vajon megfuttatott alma, fahéjas cukor és kristálycukor is került. A hozzávalókat turmixgépbe tettem, ami egy gombnyomásra elkészítette a homogén tésztát. Ezt már csak pár perc sütés követte, és el is készült a villámgyors tarkedli, almával a tésztájában. Tetejét porcukorral és fahéjas cukorral szórhatjuk meg.

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

1 dbnagyobb alma
90 gvaj
100 gbúzafinomliszt
1 kv. kanálsütőpor
1 csomagfahéjas cukor
1 ev. kanálkristálycukor
150 mltej
1 dbtojás

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Az almát megmossuk, héjával együtt felkockázzuk.
  2. A vajat felolvasztjuk, megforgatjuk rajta az almát.
  3. A többi hozzávalót turmixgépbe tesszük, ezután hozzáadjuk az előkészített almát és addig turmixoljuk, amíg lágy, egységes tésztát nem kapunk.
  4. Kanállal kis adagokban forró serpenyőn megsütjük.
  5. Mindkét oldalát megpirítjuk, a tetejét porcukorral és fahéjas cukorral is megszórhatjuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás