TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Villámgyors tarkedli, almával
Villámgyors tarkedli, almával
Recept Villámgyors tarkedli, almával
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Ez a recept bombabiztos és nagyon egyszerű! A tészta számomra tökéletes! A tésztába a klasszikus hozzávalókon kívül (liszt, tej, tojás) vajon megfuttatott alma, fahéjas cukor és kristálycukor is került. A hozzávalókat turmixgépbe tettem, ami egy gombnyomásra elkészítette a homogén tésztát. Ezt már csak pár perc sütés követte, és el is készült a villámgyors tarkedli, almával a tésztájában. Tetejét porcukorral és fahéjas cukorral szórhatjuk meg.

TopPetra TopPetra    ·   9.10.2019

Villámgyors tarkedli, almával

Ez a recept bombabiztos és nagyon egyszerű! A tészta számomra tökéletes! A tésztába a klasszikus hozzávalókon kívül (liszt, tej, tojás) vajon megfuttatott alma, fahéjas cukor és kristálycukor is került. A hozzávalókat turmixgépbe tettem, ami egy gombnyomásra elkészítette a homogén tésztát. Ezt már csak pár perc sütés követte, és el is készült a villámgyors tarkedli, almával a tésztájában. Tetejét porcukorral és fahéjas cukorral szórhatjuk meg.

7 perc
Elkészítés
10 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
1 db
nagyobb alma
90 g
vaj
100 g
búzafinomliszt
1 kv. kanál
sütőpor
1 csomag
fahéjas cukor
1 ev. kanál
kristálycukor
150 ml
tej
1 db
tojás
Recept elkészítése
Nyomtatás
7 perc
Elkészítés
10 perc
Sütés/főzés
  1. Az almát megmossuk, héjával együtt felkockázzuk.
  2. A vajat felolvasztjuk, megforgatjuk rajta az almát.
  3. A többi hozzávalót turmixgépbe tesszük, ezután hozzáadjuk az előkészített almát és addig turmixoljuk, amíg lágy, egységes tésztát nem kapunk.
  4. Kanállal kis adagokban forró serpenyőn megsütjük.
  5. Mindkét oldalát megpirítjuk, a tetejét porcukorral és fahéjas cukorral is megszórhatjuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása