Villámgyors vacsora: Spaghetti aglio olio e peperoncino

Recept Villámgyors vacsora: Spaghetti aglio olio e peperoncino

Hozzáadta: Babu27, 6.1.2018

Kategória: Tésztaételek, Hús nélkül, Főétkezések, Ebéd, Vacsora, Spagetti

KÜLDÖTT KÉPEK

Az egyszerű, mégis nagyszerű tészták méltó részesei lehetnek a változatos konyhának. Ezekért a receptekért főleg akkor vagyok hálás, mikor túlóráznom kell, viszont otthon meleg ételt kéne varázsolni az asztalra. A Spaghetti aglio olio e peperoncino egy amolyan „kompromisszum” köztem és a család közt: nem hús, mégis tartalmas és gyorsan elkészülő fogás. Én is jól járok, mert nem kell órákat a konyhában töltenem, és ők is jól járnak, mert finom étellel telik meg a pocak. Ha van fűszerkeverékünk, még könnyebb a helyzet, de csípős paprika, fokhagyma és fokhagyma keverékéből is gyorsan elkészül a szósz. A parmezán pedig már csak hab a tortán.

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: Babu27, 6.1.2018

Kategória: Tésztaételek, Hús nélkül, Főétkezések, Ebéd, Vacsora, Spagetti

Előkészítés:

ALAPANYAGOK

Szükségünk lesz:

250 gspagetti tészta
4 ev. kanálextra szűz olívaolaj
2 kv. kanálaglio olio peperoncino fűszerkeverék (ha nincs, akkor fokhagyma, petrezselyem, csípős paprika – lehetőleg piros)
50 gparmezán

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A spagettit enyhén sós vízben megfelelő állagúra főzzük.
  2. Egy serpenyőben olajat hevítünk, beleszórjuk a fűszerkeveréket, majd miután már a fűszeres illat elárasztotta a konyhát, hozzáadjuk a főtt, leszűrt tésztát. Átforgatjuk, hogy a fűszeres olaj jól átjárja mindenhol a tésztát.
  3. Tálba tesszük, parmezánnal megszórjuk, és tálaljuk.
  4. Vigyázat, a fűszerkeverék, amit kaptam, pokolian csípős!

*TIPP: ha nincs fűszerkeverék, akkor fokhagyma, petrezselyemzöld és csípős piros paprika keverékéből is el tudjuk készíteni az ételt: a vékony szeletekre vágott paprikát a zúzott fokhagymával megpirítjuk. Hozzáadjuk a petrezselymet, és amikor már kész, levesszük a tűzről.

Forrás: Vaření s Tomem

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás