TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Virágszirom sütemény (Bába foga)
Virágszirom sütemény (Bába foga)
Recept Virágszirom sütemény (Bába foga)
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Alexa96    ·   30.1.2017

Virágszirom sütemény (Bába foga)

A farsangi időszak alatt nagymamám nemcsak finomabbnál finomabb fánkokat, hanem bába foga üteményt is gyakran készített nekünk. Ez tulajdonképpen nem más, mint liszt, vaj, tejföl, sütőpor, porcukor keveréke, amit forró olajban kell kisütni. Én nagymamám receptjét módosítottam egy kicsit, a tésztához egy kis rumot is adtam, és a tyúkláb alakot inkább virágszirom alakra cseréltem. A virágszirmokat tojásfehérjével tapasztottam össze, majd a kapott kis kreációkat bő olajban kisütöttem, és fahéjas porcukorral tálaltam.

Alapanyagok
380 g
rétesliszt
csipet só
2 db
tojás sárgája
1 db
tojásfehérje
50 g
vaj
1 ev. kanál
porcukor
200 g
tejföl
1/4 kv. kanál
sütőpor
1 ev. kanál
rum
olaj a sütéshez
porcukor szóráshoz
fahéj szóráshoz
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tojások sárgáját a porcukorral és vajjal elkeverjük, hozzáadjuk a sót, a rumot, a tejfölt és eldolgozzuk.
  2. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert liszthez, majd az egészet tészta állagúvá dolgozzuk.
  3. A tésztát kinyújtjuk, majd különböző nagyságú, virág alakú szaggatóval kiszaggatjuk a virágokat, virágszirmokat. Én három méretet használtam.
  4. A virágfejeket/szirmokat tojásfehérjével megkenjük, egymásra tapasztjuk (a legnagyobbra a közepeset, erre a legkisebbet. A legkisebb virágot nem kell tojásfehérjével megkenni). A keletkezett kis emeletes szirmokat egymásba nyomjuk, majd bő zsiradékban kisütjük.
  5. Először a kis virággal lefelé kezdjük a sütést, majd amikor megsült, megfordítjuk.
  6. A megsült virágszirmokat porcukorral vagy fahéjjal, esetleg fahéjas porcukorral megszórjuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása