Virsli leveles tésztában - villámgyorsan

Az internet számos finom fogás és ötlet kimeríthetetlen forrása. Én egyszer láttam képen a virslis leveles tésztát, és gondoltam, én is kipróbálom. Beszereztem a hozzávalókat (lényegében két fő dolog kell hozzá, a tészta és a virsli), a tésztát bevagdostam, belecsúsztattam a virsliket (ez tartott a legtovább, de nagyon élveztem), tojással megkentem, otthon talált fűszerekkel és magvakkal megszórtam, majd megsütöttem. A család egyszerűen le volt nyűgözve a sakktáblaszerű fogástól. Mindenki meg volt elégedve a látvánnyal, és jó gyorsan el is pusztították a tepsiből a falatkákat.

Hozzáadta:, 22.2.2017
Kategória: Előételek, falatkák, Szilveszter és Újév
Virsli leveles tésztában - villámgyorsan

Hozzávalók

leveles tészta
virsli
őrölt édes pirospaprika
tojás a bekenéshez
petrezselyemzöld
szezámmag

Elkészítés menete

  1. A leveles tésztát kicsomagoljuk, kiterítjük, a képen látható módon bevagdossuk (ügyeljünk arra, hogy a tésztát bevagdossuk, és ne vágjuk fel teljesen, a szélétől legalább 2 cm vastagon maradjon ép a tészta), majd beleszúrjuk a virslit (ahogy a képen is látszik).
  2. Felvert tojással megkenjük, a paprikával és szezámmaggal megszórjuk, végül a petrezselyemzölddel bolondítjuk meg.
  3. 180 fokos sütőben aranyszínűre sütjük.
  4. Mustárra, ketchuppa, kedvenc szószunkkal tálaljuk.