Virslis tésztafalatok

Egyszerű, finom előétel, ami a vendégeket és a családot is leveszi a lábáról. A tészta elkészítésével kezdjük, az élesztőt felfuttatjuk, majd a tésztát szépen hagyjuk kelni. A lágy, levegős tésztát már csak ki kell nyújtani, feldarabolni, és a virsliket pedig ebbe a tésztába csomagoljuk. Hogy szép színe legyen, felvert tojással megkenjük, készre sütjük. Szerző: Jaja

Hozzáadta:, 21.2.2020
Kategória: Előételek, falatkák, Sósak
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Virslis tésztafalatok

Hozzávalók

550 gfinomliszt
1/2 kockaélesztő
300 mltej
100 mlolaj
1 kv. kanálkristálycukor
1 kv. kanál
1 dbtojás
8 dbvirsli

Elkészítés menete

  1. A tejet felmelegítjük, hozzáadjuk a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Felfuttatjuk.
  2. A virsli és tojás kivételével a többi hozzávalót tálba tesszük, elkeverjük, hozzáöntjük az élesztőt és sima állagú tésztává dolgozzuk. Lefedjük, egy órát kelesztjük.
  3. A megkelt tésztát kb. fél centi vastagra nyújtjuk, éles késsel négyzetekre vágjuk (4x6 cm). A közepét bevagdossuk, 4 sávot.
  4. A virslit kisebb darabokra vágjuk, rátesszük a négyzetekre, becsomagoljuk a tésztával.
  5. Sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, 200 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Sütés előtt még felvert tojással megkenjük.