Virslis tésztafalatok

Hozzáadta: TopPetra, 21.2.2020
Kategória: Előételek, falatkák, Ünnepek, Sósak, Főétkezések, Szülinap
KÜLDÖTT KÉPEK
Egyszerű, finom előétel, ami a vendégeket és a családot is leveszi a lábáról. A tészta elkészítésével kezdjük, az élesztőt felfuttatjuk, majd a tésztát szépen hagyjuk kelni. A lágy, levegős tésztát már csak ki kell nyújtani, feldarabolni, és a virsliket pedig ebbe a tésztába csomagoljuk. Hogy szép színe legyen, felvert tojással megkenjük, készre sütjük. Szerző: Jaja
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 21.2.2020
Kategória: Előételek, falatkák, Ünnepek, Sósak, Főétkezések, Szülinap
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
550 gfinomliszt
1/2 kockaélesztő
300 mltej
100 mlolaj
1 kv. kanálkristálycukor
1 kv. kanál só
1 dbtojás
8 dbvirsli
- A tejet felmelegítjük, hozzáadjuk a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Felfuttatjuk.
- A virsli és tojás kivételével a többi hozzávalót tálba tesszük, elkeverjük, hozzáöntjük az élesztőt és sima állagú tésztává dolgozzuk. Lefedjük, egy órát kelesztjük.
- A megkelt tésztát kb. fél centi vastagra nyújtjuk, éles késsel négyzetekre vágjuk (4x6 cm). A közepét bevagdossuk, 4 sávot.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS