Vörös áfonyás kuglóf

Recept Vörös áfonyás kuglóf
KÜLDÖTT KÉPEK

A vörös áfonyás kuglóf egy kis édes kísértés a mindennapokra. Tudom, hogy nem egyszerű vörös áfonyát beszerezni, de nem lehetetlen, és mindenképp érdemes legalább egyszer kipróbálni ezt a remek kuglófot. Könnyű, puha, gyümölcsös, megvan benne minden ahhoz, hogy kényeztesse az ízlelőbimbókat. A tetejét porcukorral megszórom, felszeletelem, és egy bögre kávé/tea mellé tálalom.

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta hozzávalói:

200 gvaj
4 dbtojás
csipet só
1 bögre (250 ml)porcukor
1 dbvaníliacukor
1 bögrerétesliszt
1 dbsütőpor
1-2 marékvörös áfonya

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tojásfehérjét egy tálba tesszük, egy csipet sót adunk hozzá. A tojássárgát egy másik tálba tesszük, és hozzáadjuk a cukrot és a vajat.
  2. A tojásfehérjéből kemény habot verünk. A tojássárgát habosra dolgozzuk, ezután hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd a tojáshabot is.
  3. A tésztába belekeverjük a vörös áfonyát. Kivajazott és kilisztezett formába öntjük, majd előmelegített sütőbe tesszük.
  4. Először 150 fokon sütjük 20-25 percig, majd 180 fokon további 20-25 percig. Tűtesztet végzünk, hogy meggyőződjünk, a tészta megsült.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás