Vörös áfonyás kuglóf

A vörös áfonyás kuglóf egy kis édes kísértés a mindennapokra. Tudom, hogy nem egyszerű vörös áfonyát beszerezni, de nem lehetetlen, és mindenképp érdemes legalább egyszer kipróbálni ezt a remek kuglófot. Könnyű, puha, gyümölcsös, megvan benne minden ahhoz, hogy kényeztesse az ízlelőbimbókat. A tetejét porcukorral megszórom, felszeletelem, és egy bögre kávé/tea mellé tálalom.

Hozzáadta:, 7.12.2017
Kategória: Desszertek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Vörös áfonyás kuglóf

Hozzávalók

Tészta hozzávalói:
200 gvaj
4 dbtojás
csipet só
1 bögre (250 ml)porcukor
1 dbvaníliacukor
1 bögrerétesliszt
1 dbsütőpor
1-2 marékvörös áfonya

Elkészítés menete

  1. A tojásfehérjét egy tálba tesszük, egy csipet sót adunk hozzá. A tojássárgát egy másik tálba tesszük, és hozzáadjuk a cukrot és a vajat.
  2. A tojásfehérjéből kemény habot verünk. A tojássárgát habosra dolgozzuk, ezután hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd a tojáshabot is.
  3. A tésztába belekeverjük a vörös áfonyát. Kivajazott és kilisztezett formába öntjük, majd előmelegített sütőbe tesszük.
  4. Először 150 fokon sütjük 20-25 percig, majd 180 fokon további 20-25 percig. Tűtesztet végzünk, hogy meggyőződjünk, a tészta megsült.