Vörösboros szarvashús gyökérzöldséggel, tejszínes knédlivel

Recept Vörösboros szarvashús gyökérzöldséggel, tejszínes knédlivel

Hozzáadta: TopPetra, 1.8.2021

Kategória: Ebéd, Főétkezések

KÜLDÖTT KÉPEK

Nem árt, ha van vadász ismerős, aki néha ellát finomabbnál finomabb vadhússal. Legutóbb szarvashúst kaptam, amit ahogy kell, vörösborosan el is készítettem. Szerző: Danka

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 1.8.2021

Kategória: Ebéd, Főétkezések

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Hús:

Kb. 1 kg szarvashús
Ízlés szerintbúzafinomliszt
2 dbközepes vöröshagyma
2 dbsárgarépa
1 dbpetrezselyem
1/4 dbzeller
4 gerezdfokhagyma
400 mlvörösbor
400 mlalaplé
2 dbbabérlevél
2 kv. kanálszárított kakukkfű
Ízlés szerintsó, őrölt bors
2 ev. kanálribizli- vagy áfonyalekvár
olaj
víz

Knédli:

5 dbkifli (kockára vágba)
2 dbtojás
175 ml habtejszín
80 grétesliszt
1 marékaprított petrezselyemzöld

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A vöröshagymát kockára vágjuk, olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a felkarikázott répát és petrezselyemgyökeret, valamint a kockára vágott zellert is. Pár percig együtt pirítjuk. Amikor már pörzsanyag is keletkezett, a pirított zöldségeket nagyobb edénybe tesszük. A serpenyőbe ismét olajat töltünk.
  2. A húst felkockázzuk vagy fékonyra szeleteljük, lisztbe forgatjuk, majd minden oldalál lepirítjuk. Hozzáadjuk a pirított zöldséghez.
  3. A serpenyőben a pörzsanaghoz kevés vizet adunk, felforraljuk, majd ezt is hozzáadjuk a zöldséges-húsos keverékhez. Babérlevéllel, kakukkfűvel, sóval és őrölt borssal ízesítjük, lefedjük, 180 fokos sütőbe tesszük 2 órára. Közben figyeljük, ha kell, kevés vízzel mindig felöntjük. A vörösbort is hozzáadjuk.
  4. 2 óra elteltével a fedőt levesszük, hozzáadjuk a lekvárt, ízlés szerint még fűszerezzük, akár kevés citromlével is meglocsolhatjuk. Visszatesszük a sütőbe és addig sütjük, amíg szép pirult színt nem kap.
  5. A kiflikockát tálba tesszük. A tejszínt, tojást elkeverjük, sózzuk, rálocsoljuk a kiflire.
  6. Hozzáadjuk a petrezselymet, majd kézzel golyókat formázunk, forrásban lévő sós vízben 10 percig főzzük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás