TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Vörösboros szarvashús gyökérzöldséggel, tejszínes knédlivel
Vörösboros szarvashús gyökérzöldséggel, tejszínes knédlivel
Recept Vörösboros szarvashús gyökérzöldséggel, tejszínes knédlivel
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Nem árt, ha van vadász ismerős, aki néha ellát finomabbnál finomabb vadhússal. Legutóbb szarvashúst kaptam, amit ahogy kell, vörösborosan el is készítettem. Szerző: Danka

TopPetra TopPetra    ·   1.8.2021

Vörösboros szarvashús gyökérzöldséggel, tejszínes knédlivel

Nem árt, ha van vadász ismerős, aki néha ellát finomabbnál finomabb vadhússal. Legutóbb szarvashúst kaptam, amit ahogy kell, vörösborosan el is készítettem. Szerző: Danka

50 perc
Elkészítés
190 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Hús:

Kb. 1 kg szarvashús
Ízlés szerint
búzafinomliszt
2 db
közepes vöröshagyma
2 db
sárgarépa
1 db
petrezselyem
1/4 db
zeller
4 gerezd
fokhagyma
400 ml
vörösbor
400 ml
alaplé
2 db
babérlevél
2 kv. kanál
szárított kakukkfű
Ízlés szerint
só, őrölt bors
2 ev. kanál
ribizli- vagy áfonyalekvár
olaj
víz

Knédli:

5 db
kifli (kockára vágba)
2 db
tojás
175 ml
habtejszín
80 g
rétesliszt
1 marék
aprított petrezselyemzöld
Recept elkészítése
Nyomtatás
50 perc
Elkészítés
190 perc
Sütés/főzés
  1. A vöröshagymát kockára vágjuk, olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a felkarikázott répát és petrezselyemgyökeret, valamint a kockára vágott zellert is. Pár percig együtt pirítjuk. Amikor már pörzsanyag is keletkezett, a pirított zöldségeket nagyobb edénybe tesszük. A serpenyőbe ismét olajat töltünk.
  2. A húst felkockázzuk vagy fékonyra szeleteljük, lisztbe forgatjuk, majd minden oldalál lepirítjuk. Hozzáadjuk a pirított zöldséghez.
  3. A serpenyőben a pörzsanaghoz kevés vizet adunk, felforraljuk, majd ezt is hozzáadjuk a zöldséges-húsos keverékhez. Babérlevéllel, kakukkfűvel, sóval és őrölt borssal ízesítjük, lefedjük, 180 fokos sütőbe tesszük 2 órára. Közben figyeljük, ha kell, kevés vízzel mindig felöntjük. A vörösbort is hozzáadjuk.
  4. 2 óra elteltével a fedőt levesszük, hozzáadjuk a lekvárt, ízlés szerint még fűszerezzük, akár kevés citromlével is meglocsolhatjuk. Visszatesszük a sütőbe és addig sütjük, amíg szép pirult színt nem kap.
  5. A kiflikockát tálba tesszük. A tejszínt, tojást elkeverjük, sózzuk, rálocsoljuk a kiflire.
  6. Hozzáadjuk a petrezselymet, majd kézzel golyókat formázunk, forrásban lévő sós vízben 10 percig főzzük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása