TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Whoopie pie avagy házi hamis Pilóta
Whoopie pie avagy házi hamis Pilóta
Recept Whoopie pie avagy házi hamis Pilóta
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Ezt az egyszerű kis desszertet mindenki másképp nevezi, én pedig inkább két elnevezésnél maradok: az eredeti whoopie pie, vagy ahogy inkább a gyerekek hívják, a házi hamis Pilóta keksz. A süti se nem muffin, se nem keksz, se nem macaron, mégis finom, és mindenki imádja. Két csokis kekszes lap között puha porcukros krém, porcukorral meghintve. Nagyon egyszerű, mégis pompás kis desszert, aminek az elkészítése sem túl nagy kihívás. Az egyetlen hibája, hogy nagyon gyorsan elfogy.

Babu27    ·   7.5.2017

Whoopie pie avagy házi hamis Pilóta

Ezt az egyszerű kis desszertet mindenki másképp nevezi, én pedig inkább két elnevezésnél maradok: az eredeti whoopie pie, vagy ahogy inkább a gyerekek hívják, a házi hamis Pilóta keksz. A süti se nem muffin, se nem keksz, se nem macaron, mégis finom, és mindenki imádja. Két csokis kekszes lap között puha porcukros krém, porcukorral meghintve. Nagyon egyszerű, mégis pompás kis desszert, aminek az elkészítése sem túl nagy kihívás. Az egyetlen hibája, hogy nagyon gyorsan elfogy.

Alapanyagok

Tészta:

1 db
tojás
80 g
vaj
100 g
porcukor
3 ev. kanál
kakaó
100 ml
tej
130 g
rétesliszt
1 kv. kanál
sütőpor
vaníliakivonat

Krém:

150 ml
habtejszín
4 ev. kanál
porcukor
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A szobahőmérsékletű vajat a porcukorral habosra verünk, hozzáadjuk a tojást és ismét alaposan eldolgozzuk. Hozzáadjuk a többi alapanyagot – lisztet, kakaót, sütőport, végül pár csepp vaníliakivonatot. Utolsó lépésben hozzáadjuk a tejet és jó alaposan eldolgozzuk-turmixoljuk.
  2. A tésztát nyomózsákba töltjük és egy sütőpapírral kibélelt tepsire lehetőleg egyforma méretű kis korongokat nyomunk. Ha nincs nyomózsák, akár evőkanállal is rakhatjuk a tésztát.
  3. A korongokat 180 fokos sütőben 10 – 12 percet sütjük.
  4. Krém:
    A habtejszínt a porcukorral kemény habbá verjük.
  5. A megsült korongok felére rátesszük a porcukros tejszínhabot, majd lefedjük a korongok másik felével. A tetejét porcukorral díszítjük. Jó étvágyat!

Forrás: Vk

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása