Wokban készült csirkés tészta 15 perc alatt

Gyors vacsorát nem is olyan nagy kihívás készíteni. Ha egy kicsit tudunk előre tervezni, akkor már előző nap el tudjuk kezdeni a készülődést. A wokban készült csirkés tésztának is ez a titka. A húst már előző este felkockázom és befűszerezem, másnap pedig nem marad más hátra, mint gyorsan megpirítani, hozzáadni a tésztát és a zöldségeket. Ha van kéznél wok, akkor az étel tényleg nagyon gyorsan elkészül, megerőltetés nélkül. Szerző: Lacusin

Hozzáadta:, 14.6.2018
Kategória: 15 perces receptek, Főételek, Sósak
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Wokban készült csirkés tészta 15 perc alatt

Hozzávalók

Hús:
300 gcsirkemell
1 ev. kanálkukoricakeményítő
1 dbtojás
1 kv. kanálcurry fűszerkeverék
1 kv. kanálgrill fűszerkeverék
1/2 kv. kanál
Szükségünk lesz még:
450 gfagyasztott kínai zöldségkeverék
300 gwok tészta
1 dlolaj
ízlés szerint szójaszósz

Elkészítés menete

  1. A csirkemellet érdemes jó előre befűszerezni, előkészíteni, hogy a hús jó ízes legyen. A csirkemellet apróra kockázzuk, hozzáadjuk a keményítőt, a fűszereket és a sót. Alaposan elkeverjük, majd hűtőszekrénybe tesszük.
  2. Egy wokban vagy nagyon forró serpenyőben az olajon megpirítjuk a húst. Amikor a hús minden oldala megpirult, hozzáadjuk a szójaszószt. Egy pillanatig együtt pirítjuk, majd felöntjük kb. 2 dl vízzel. Rátesszük a tésztát, lededjük.
  3. Amikor a tészta már megpuhult (kb. 5 perc), levesszük a fedelet és a húst elkeverjük a tésztával. Hozzáadjuk a fagyasztott zöldséget, ha kell, még fűszerezzük, pár percig még együtt pirítjuk, és már tálalhatjuk is.