Zabpehely szelet banánnal és csokoládéval

Nehezen tudok lemondani az édességről, ami diéta alatt meglehetősen kellemetlen tud lenni. Ilyenkor próbálkozok alternatív megoldásokkal, és szerencsére a mértékletesség elvét magam előtt tartva azért készítek és fogyasztok édes dolgokat. A zabpehely szelet banánnal és csokoládéval igaz kis mennyiségben, de beleillik a diétámba. A csokoládé ilyenkor minőségi étcsokoládé, a cukrot pedig mézzel helyettesítem. Szerző: LuckaZubata

Hozzáadta:, 21.2.2018
Kategória: Desszertek, Egészséges receptek, Fitnesz receptek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Zabpehely szelet banánnal és csokoládéval

Hozzávalók

1 dbtojás
1/3 bögretej (kb. 80 ml)
kb. 1/2 bögrezabpehely
1/3 bögreméz
2 csipetsütőpor
banán
étcsokoládé
fahéj

Elkészítés menete

  1. A tojást felverjük, hozzáöntjük a tejet, majd annyi zabpelyhet szórunk bele, hogy a tejes tojás pont ellepje. Ha a zabpehely már megszívta magát, hozzáöntjük a folyékony mézet (előtte akár a mézet mikróba is tehetjük).
  2. Belekeverjük a sütőport és a fahéjat. A masszát egy kisebb, sütőpapírral kibélelt tepsibe kanalazzuk.
  3. 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük.
  4. Miután megsült és kivettük a sütőből, a tésztát ketté vágjuk. Az egyik felét meglocsoljuk a felolvasztott étcsokoládéval, a másikra pedig rátesszük a felkarikázott banánt.
  5. A csokoládés féllel lefedjük a banános felet. Ha maradt csokoládé, akkor a szelet oldalait is bevonhatjuk vele, ízlés szerint pedig kókuszreszelékkel is megszórhatjuk.