TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Banán Zabpelyhes-almás banánkenyér
Zabpelyhes-almás banánkenyér
Recept Zabpelyhes-almás banánkenyér
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Édes banánkenyér a gyümölcsös kenyér kedvelőinek nagy örömére. Banán és alma került bele, de a magvak is nagyon jót tesznek ennek az édességnek. Szerző: Luckazubata

TopPetra TopPetra    ·   17.7.2022

Zabpelyhes-almás banánkenyér

Édes banánkenyér a gyümölcsös kenyér kedvelőinek nagy örömére. Banán és alma került bele, de a magvak is nagyon jót tesznek ennek az édességnek. Szerző: Luckazubata

Alapanyagok
120 g
zabpehelyliszt
70 g
darált mogyoró
50 g
mazsola
1 bögre
tej
1 db
banán
3 db
tojás
1 kávéskanál
őrölt fahéj
ízlés szerint
méz
2 db
alma
2 kávéskanál
sütőpor
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A kenyér sütőformát sütőpapírral kibéleljük. A tojást a mézzel habosra verjük.
  2. A banánt tejbe tesszük botmixerrel leturmixoljuk. Hozzáadjuk a mézes tojáshoz. Belekeverjük a fahéjat, zabpelyhet, mogyorót.
  3. Utolsó lépésben adjuk hozzá a sütőport és a mazsolát. Az almát félhold alakúra szeleteljük, kibéleljük vele a sütőforma alját. Ráöntjük a tésztát, 170 fokon 50 percig sütjük.
  4. Miután megsült, kivesszük a formából, lehúzzuk a sütőpapírt, tálalás előtt porcukorral vagy fahéjjal még megszórhatjuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása