Zabpelyhes-almás banánkenyér

Recept Zabpelyhes-almás banánkenyér
KÜLDÖTT KÉPEK

Édes banánkenyér a gyümölcsös kenyér kedvelőinek nagy örömére. Banán és alma került bele, de a magvak is nagyon jót tesznek ennek az édességnek. Szerző: Luckazubata

KÜLDÖTT KÉPEK

ALAPANYAGOK

120 gzabpehelyliszt
70 gdarált mogyoró
50 gmazsola
1 bögretej
1 dbbanán
3 dbtojás
1 kávéskanálőrölt fahéj
ízlés szerintméz
2 dbalma
2 kávéskanálsütőpor

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A kenyér sütőformát sütőpapírral kibéleljük. A tojást a mézzel habosra verjük.
  2. A banánt tejbe tesszük botmixerrel leturmixoljuk. Hozzáadjuk a mézes tojáshoz. Belekeverjük a fahéjat, zabpelyhet, mogyorót.
  3. Utolsó lépésben adjuk hozzá a sütőport és a mazsolát. Az almát félhold alakúra szeleteljük, kibéleljük vele a sütőforma alját. Ráöntjük a tésztát, 170 fokon 50 percig sütjük.
  4. Miután megsült, kivesszük a formából, lehúzzuk a sütőpapírt, tálalás előtt porcukorral vagy fahéjjal még megszórhatjuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás