TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Egészséges desszertek Zabpelyhes keksz
Zabpelyhes keksz
Recept Zabpelyhes keksz
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   25.3.2022

Zabpelyhes keksz

A gyerekek édességre vágytak. Én meg gondoltam, kicsit egészségesebbre veszem most a dolgot. Zabpelyhes kekszet készítettem. Szerző: Haanka

Alapanyagok
80 g
zabpehely
100 g
búzafinomliszt
1 kávéskanál
sütőpor
80 g
kristálycukor
1 db
tojás
80 g
olvasztott vaj
1 evőkanál
kakaó
100 g
apróra vágott étcsoki
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A zabpelyhet száraz serpenyőben lepirítjuk.
  2. A kekszhez szárított gyümölcsöt, pl. mazsolát is adhatunk, csak rajtunk múlik.
  3. A pirított zabpelyhet a többi hozzávalóval elkeverjük. Kis adagokat, kupacokat készítünk sütőpapírral kibélelt tepsire, megformázzuk a kekszeket. Igyekezzünk ugyanakkora korongokat, kekszeket készíteni.
  4. 160 fokos sütőben kb. 15 percig sütjük – minél vékonyabb a keksz, annál kevesebb idő kell neki.

Blogom Renyvel: Pečení všeho druhu ORIGINAL

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása