TopReceptek.hu Édes főételek Palacsinta Zebra mintás palacsinta
Zebra mintás palacsinta
Recept Zebra mintás palacsinta
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   4.2.2018

Zebra mintás palacsinta

Na jó, nem éppen zebra minta, de attól még palacsinta. A recept nagyon egyszerű, és a titka abban rejlik, hogy a tésztát ketté osztjuk, az egyikbe pedig kakaót keverünk. A klasszikus kristálycukor mellé egy csomag vaníliacukrot is kevertem a tésztába. Az alapanyagok kiméréséhez 250 ml-es bögrét használtam. Ha netán a tészta állaga nem lenne megfelelő, akkor tejjel és liszttel tudunk az állagon javítani. Az eredmény pedig ez a pompás zebra mintás (vagy csíkos) palacsinta. Szerző: Triniti

10 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Szükségünk lesz:

1 bögre
búzafinomliszt
2 bögre
tej
2 ev. kanál
kakaó
1 db
tojás
csipet só
1 kv. kanál
vaníliacukor
2 ev. kanál
kristálycukor
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Bár én feltüntettem a hozzávalókat, mindenki használhatja kedvenc tésztareceptjét. Azért szerintem ez a palacsintatészta is megér egy misét. Egész egyszerűen a kakaót leszámítva elkészítjük a palacsintatésztát, majd a tésztát két részre osztjuk – öntjük.
  2. Az egyik tésztaadaghoz hozzáadjuk a kakaót és elkeverjük. A tésztát egy lehetőleg vékony nyakú üvegbe öntjük – én egy kis, vékony nyakú ketchupos üveget használtam.
  3. A forró serpenyőbe belemerjük a világos tésztát, majd körkörös mozdulatokkal rálocsoljuk a kakaós tésztát – kialakítjuk a mintázatot.
  4. Készre sütjük, majd a kész tésztát ízlés szerint töltjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása