Zebra mintás palacsinta

Recept Zebra mintás palacsinta
KÜLDÖTT KÉPEK

Na jó, nem éppen zebra minta, de attól még palacsinta. A recept nagyon egyszerű, és a titka abban rejlik, hogy a tésztát ketté osztjuk, az egyikbe pedig kakaót keverünk. A klasszikus kristálycukor mellé egy csomag vaníliacukrot is kevertem a tésztába. Az alapanyagok kiméréséhez 250 ml-es bögrét használtam. Ha netán a tészta állaga nem lenne megfelelő, akkor tejjel és liszttel tudunk az állagon javítani. Az eredmény pedig ez a pompás zebra mintás (vagy csíkos) palacsinta. Szerző: Triniti

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Szükségünk lesz:

1 bögrebúzafinomliszt
2 bögretej
2 ev. kanálkakaó
1 dbtojás
csipet só
1 kv. kanálvaníliacukor
2 ev. kanálkristálycukor

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Bár én feltüntettem a hozzávalókat, mindenki használhatja kedvenc tésztareceptjét. Azért szerintem ez a palacsintatészta is megér egy misét. Egész egyszerűen a kakaót leszámítva elkészítjük a palacsintatésztát, majd a tésztát két részre osztjuk – öntjük.
  2. Az egyik tésztaadaghoz hozzáadjuk a kakaót és elkeverjük. A tésztát egy lehetőleg vékony nyakú üvegbe öntjük – én egy kis, vékony nyakú ketchupos üveget használtam.
  3. A forró serpenyőbe belemerjük a világos tésztát, majd körkörös mozdulatokkal rálocsoljuk a kakaós tésztát – kialakítjuk a mintázatot.
  4. Készre sütjük, majd a kész tésztát ízlés szerint töltjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás