Zelleres szendvicskrém

A zelleres szendvicskrém az a típusú krém, ami kenyérre, bagettre, kiflire, zsemlére, pirítósra feltétként is tökéletes, de rántott húsra is szoktam kenegetni amolyan szószként. Nem tudom, másnál ez mennyire megszokott, én viszont nagyon szeretem ezt a krémet és előszeretettel készítem. Az egyetlen, ami hőkezelést igényel ennél a receptnél, az a tojás. A hozzávalókat egész egyszerűen lereszeljük, elkeverjük, és kész.

Hozzáadta:, 23.12.2017
Kategória: Szendvicskrémek, sós krémek
Előkészítési idő:
Recept Zelleres szendvicskrém

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
1 dbzeller (kisebb)
1 db sárgarépa
100 greszelni való sajt
1 dbtojás
szalámi
bors
kenővaj
250 mlnatúr joghurt

Elkészítés menete

  1. A zellert, sárgarépát és sajtot lereszeljük.
  2. A tojást keményre főzzük, a fehérjét kockára vágjuk és hozzáadjuk a zelleres-répás-sajtos keverékhez.
  3. A kenővajat a joghurttal és a tojás sárgájával elkeverjük.
  4. A nedves hozzávalókat hozzáadjuk a zöldséges-sajtos keverékhez, alaposan elkeverjük.

Forrás: Vaření a pečení s láskou