Egészséges cottage sajtos kenő
Hozzáadva: 3.1.2017
A minap a boltban jártam és megakadt a szemem a natúr cottage sajton. Imádom a túrót, és ezt a sajtos is nagyon szeretem. Megvettem, majd otthon egy kicsit reszelt répával feldobtam, és így készült el az egészséges cottage sajtos kenő. Igazán egészséges, és még finom is. Én többnyire extrudált kenyérre kenem és rengeteg zöldséggel fogyasztom, de magvas kenyérrel vagy rozskenyérrel is isteni finom.
RECEPT MEGJELENÍTÉSE
Füstölt húsos-tormás szendvicskrém
Hozzáadva: 22.12.2017
Már a címe is elárulja, nem kell meglepetésre várni, ebben a finom szendvicskrémben bizony tormakrém és füstölt hús van. Elég karakteres ízvilággal rendelkezik, amit a krémsajttal tudunk lágyítani. Mivel a füstölt hús is eléggé sós, így a sóval eléggé óvatosan bánok. Ha véletlenül túl intenzívnek érezzük, akkor krémsajttal még mindig tudunk rajta javítani. Friss bagettel, kenyérrel tálalom.
Előkészítés 20 perc
RECEPT MEGJELENÍTÉSE Házi sajtkrémes tartármártás
Hozzáadva: 1.7.2018
A majonéz szerintem nagyon sok konyhában elérhető és rengeteg fogás alapját képezi. Sajnos nem kalóriaszegény, így nem árt vigyázni vele, főleg diéta idején. Ízben kicsit más, de szerintem nagyon sokrétű mártás a tartártmártás, amit egy kis sajtkrémmel turbóztam fel. Hagyma, fokhagyma, csemegeuborka, sajtkrém, natúr joghurt, mustár és só alkotja, egy kevés sóval. Szerencsére rengeteg lehetőségünk van játszani az ízekkel, mindehhez elég a hozzávalók mennyiségével játszani egy kicsit.
Előkészítés 20 perc
RECEPT MEGJELENÍTÉSE Csicseriborsós krém
Hozzáadva: 6.1.2018
Ez a csicseriborsós nagyon sok mindenben eltér a boltokban kapható hummusztól. Én nagyon szeretem a csicseriborsót, sok-sok főzeléket és pörköltet készítettem már belőle, de az egyik legnagyobb kedvencem mégis ez a finom, reszelt sárgarépával és fokhagymával feldobott csicseriborsós krém. Száraz és konzerv csicseriborsóból is készíthetjük. Konzervből jóval gyorsabb, a száraz csicseriborsót nem árt legalább egy éjszakára szódabikarbónás vízbe áztatni, és utána természetesen puhára kell főzni.
Előkészítés 20 perc
RECEPT MEGJELENÍTÉSE