Zöldfűszeres bagett friss spenóttal és lazaccal

Recept Zöldfűszeres bagett friss spenóttal és lazaccal
KÜLDÖTT KÉPEK

A zöldfűszeres bagett friss spenóttal és lazaccal az egyik leggyorsabb és legegyszerűbb vacsora. Ha nincs időnk főzni, vendégeinket vagy a családot biztosan lehengereljük ezzel a gyors előétellel. A bagett kívül roppanós, belül puha, a lazac és spenót pedig egyszerűen tökéletes. Vacsorának is kiváló választás.

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

1 dbfrancia bagett (hosszú)
50 gvaj
2 gerezdfoghagyma
1 ev. kanálmetélőhagyma
200 gleveles spenót
50 mltej
200 g friss lazac
ízlés szerint só

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A lazacot serpenyőbe tesszük, és mindkét oldalát megsütjük. A sütést a „bőrös” oldalával kezdjük.
  2. A bagetteket felvágjuk. A vajat a zúzott foghagymával és metélőhagymával jól összekeverjük, megkenjük vele a bagetteket, majd a sütőben ropogósra sütjük.
  3. A spenótot egy serpenyőbe tesszük, és addig sütjük, míg össze nem esik. Hozzáöntjük a tejet, megsózzuk, összekeverjük és levesszük a tűzről.
  4. A ropogós bagettre villával egy kevés spenótot teszünk, és erre kerül egy darab sült lazac. A falatkákat melegen tálaljuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás