Zöldfűszeres-fokhagymás tejfölben pácolt csirkecomb

A pácolt húsokban azt szeretem, hogy miután elkészítettem a pácot és beletettem a kiválasztott húst, akkor már más dolgom nincs, mint bekapcsolni a sütőt és betenni a sütőbe. Minél tovább pácoljuk, annál jobban átjárják az ízek a húst, de a mostani zöldfűszeres-fokhagymás tejfölben pácolt csirkecomb mindössze fél órát volt ebben az isteni öntetben, az eredmény pedig fantasztikus lett. Amíg a hús pácolódott, megfőztem a burgonyát, és amíg a csirke sült, befejeztem a burgonyapürét és elkészítettem a salátát.

Hozzáadta:Viki78, 11.2.2017
Kategória: Főételek
Zöldfűszeres-fokhagymás tejfölben pácolt csirkecomb

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
1,3 kgcsirkecomb
400 mltejföl
1 dbcitrom leve
4 gerezdfokhagyma
1/2 kv. kanálszárított oregánó
2 ev. kanálnövényi olaj
só, bors
aprított petrezselyemzöld

Elkészítés menete

  1. Egy tálban elkészítjük a tejfölös húspácot.
  2. A tejfölt elkeverjük az oregánóval, a citromlével (hozzáadhatjuk a citrom reszelt héját is), hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és az olajat. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, alaposan elkeverjük, végül hozzáadjuk az aprított petrezselyemzöldet.
  3. A csirkecombokat miután megmostuk, háztartási fóliára tesszük és meglocsoljuk a páccal. A tejfölös pácot jól beledörzsöljük a csirkébe, ügyeljünk arra, hogy a comb minden oldalára és részére jusson belőle. Ezután a csirkecombokat a fóliával becsomagoljuk.
  4. A fóliába csomagolt csirkét fél órára hűtőszekrénybe tesszük, majd kivesszük, sütőtálba tesszük (a maradék pácot rákenjük a csirkecombokra), előre előmelegített sütőben megsütjük.
  5. A csirkecombokat 180 fokon 50-60 percig sütjük.