Zöldfűszeres tepsis tarja zöldségágyon
A mai ebédhez egy olyan ételre esett a választásom, amit szinte végtelen módon el lehet készíteni, mégis mindenki szereti. Ez a zöldfűszeres tepsis tarja zöldségágyon. Szerencsémre volt otthon csontos szeletelt tarja, amit sóztam, borsoztam, zöldfűszer keverékkel bekentem, majd az egészet az otthon talált zöldségek keverékére tettem. Ez a hagyma, paprika és paradicsom. Köretnek zöldséges rizst készítettem, amíg a tarja sült. A húst vasárnapi maradék húslevessel öntöttem fel, a végeredmény pedig finom, szaftos, fűszeres és zöldséges husi lett.
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: Viki78, 12.2.2017
Kategória: Főétkezések, Ebéd
ALAPANYAGOK
3 szelet csontos tarja, 2 cm vastag
3 ev. kanál sertészsír
1 dbnagy vöröshagyma
4 dbfürtös paradicsom
1 dbpaprika (zöld, lehet csípős is)
kedvenc zöldfűszer keverékünk
víz felöntéshez
só, bors
friss zöldfűszer (kakukkfű, bazsalikom, rozmaring...)
- A tepsit sertészsírral kikenjük, és az aljára tesszük a felszeletelt hagymát.
- A húst megfűszerezzük, sózzuk, borsozzuk. Rátesszük a hagymaágyra. A paprikát kockára vágjuk, a paradicsomokat cikkekre. A paprikát és a paradicsomot a húsra és mellé is rakjuk, majd a zöldségre és a húsra rátesszük a friss zöldfűszereket.
- 200 ml vízzel vagy alaplével felöntjük, alufóliával lefedjük, és 160 fokon 40-50 percig sütjük.%1
- 40 perc után az alufóliát levesszük és további 20 percig sütjük.
Szerző: Nada I. (Rebeka)
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS