Zöldség télire

Recept Zöldség télire
KÜLDÖTT KÉPEK

Én odavagyok ezekért a zöldséges kencékért. Sokat kóstolok, és ahol tehetem, veszek egy-egy üveggel. Sok kedvencem van, pl. a „zakuszka” padlizsánnal vagy anélkül, az „adzsiga”, vagy akár aj „aivar”. Imádom, hogy mindegyik más, és minden esetben más és más ízzel találkozok. Aztán vannak a simán cukkinis változatok, füstös íz nélkül, ezekért is odavagyok. A lényeg, hogy kísérletezni érdemes, és mindenki megtalálja a maga kedvencét.

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

3 kgcukkini
2 kgpaprika
2 kgparadicsom
200 mlkristálycukor
4 kv. kanál
150 mlecet (10%)
200 mlolaj

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A paradicsom héját eltávolítjuk, kisebb cikkekre vágjuk, a paprikát kicsumázzuk, felkockázzuk, a cukkinit felkockázzuk vagy vékony szeletekre vágjuk.
  2. A paradicsomot és paprikát ledarált zöldségeket edénybe tesszük, hozzáadjuk a kis kockára vágott vagy vékonyra szeletelt cukkinit. Sóval és cukorral ízesítjük, majd az olaj is belekerül.
  3. Kis lángon forrástól számítva kb. 1 órát főzzük. Ezután levesszük a lángról és hozzáadjuk az ecetet.
  4. A zöldséges masszát steril üvegbe töltjük, lezárjuk.
  5. Fejjel lefelé fordítjuk, kendővel letakarjuk és kihűtjük. Sötét helyen tároljuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás