Zöldséges csirkecomb csíkok édes chillis mártásban

Finom csirkecomb, sok-sok zöldség és illatos, pikáns fűszerek és szószok egy helyen. A hozzávalók egyvelegéből készül a zöldséges csirkecomb csíkok édes chillis mártásban. Nagy előnye, hogy a zöldséges mennyisége, összetétele bátran változtatható. A piros paprikát akár színes paprikákkal is helyettesíthetjük, és a gomba sem rontja el a fogást. Finom jázmin vagy basmati rizzsel tálaljuk.

Hozzáadta:, 22.8.2017
Kategória: Főételek
Recept Zöldséges csirkecomb csíkok édes chillis mártásban

Hozzávalók

300 gcsirkecomb filé
2 ev. kanálolaj
2 ev. kanálszójaszósz
csipet őröltchilli
csipet őröltgyömbér
Szükségünk lesz még:
1 dbsárgarépa
1 dbpiros paprika (kápia)
1 dbpóréhagyma (kb. 15 cm)
1 dbfiatal cukkini
1 csokorújhagyma
1 dbvöröshagyma
100 mlédes chilli szósz
2 ev. kanálrizsecet
2 kv. kanálnádcukor
ízlés szerint só
2 ev. kanálolaj

Elkészítés menete

  1. A húst megtisztítjuk és csíkokra vágjuk. Olajjal meglocsoljuk, hozzáadjuk a chillit és a gyömbért, meglocsoljuk a szójaszósszal, majd a csirkét egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
  2. A wokban olajat hevítünk, majd hirtelen megpirítjuk a húst. Hozzáadjuk a rozsecetet, a cukrot, ízlés szerint sózzuk. Elkeverjük, majd további percig pirítjuk. Hozzáadjuk a csíkokra vágott répát és póréhagymát, a felszeletelt hagymát és a kockára vágott paprikát és cukkinit. Ízlés szerint sózhatjuk.
  3. Hozzáadjuk az édes chilli szószt és további 5 percig főzzük.
  4. Végül hozzáadjuk a felkarikázott újhagyma fehér részét (a zöldet félretesszük a díszítéshez). Jázmin vagy basmati rizzsel tálaljuk.

Szerző: Nada I. (Rebeka)