Zöldséges-gombás pulykaragu

Recept Zöldséges-gombás pulykaragu

Hozzáadta: Viki78, 3.3.2017

Kategória: Húsételek, Pulykahús, Főétkezések, Ebéd

KÜLDÖTT KÉPEK

Egyszerű, gyors vacsora, ami gyakran kerül a család el az asztalra. A pulykaragu rengeteg módon elkészíthető, és mindig abból készítem, amit éppen otthon találok. Most gombával és fagyasztott zöldséggel gazdagítottam, az alapját pedig a jó sok hagyma adta. Ehhez a zöldséges-gombás pulykaraguhoz közel egy kiló pulykamellet használtam. Már alig várom a nyarat, amikor kiülünk a kertbe, és a pulykás pörköltalapból finom bográcsos gulyást főzünk.

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: Viki78, 3.3.2017

Kategória: Húsételek, Pulykahús, Főétkezések, Ebéd

ALAPANYAGOK

1 kgpulykahús
2 dbvöröshagyma
3 gerezdfokhagyma
őrölt édes pirospaprika
rétesliszt
olaj
csirke alaplé
só, bors
szárított vagy friss gomba
ízlés szerint fagyasztott zöldség, paprika

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát megpirítjuk. Hozzáadjuk a felkockázott húst, pirospaprikával megszórjuk, sózzuk és borsozzuk, pár percig pirítjuk.
  2. Felöntjük az alaplével és a húst puhára pároljuk.
  3. Hozzáadjuk a gombát, a zöldségeket, kevés vízben elkevert rétesliszttel besűrítjük, majd forrástól számítva 1-2 percig főzzük.
  4. Főtt rizzsel tálaljuk.

Forrás: Vaření a pečení s radostí

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás