Zöldséges-gombás pulykaragu

Egyszerű, gyors vacsora, ami gyakran kerül a család el az asztalra. A pulykaragu rengeteg módon elkészíthető, és mindig abból készítem, amit éppen otthon találok. Most gombával és fagyasztott zöldséggel gazdagítottam, az alapját pedig a jó sok hagyma adta. Ehhez a zöldséges-gombás pulykaraguhoz közel egy kiló pulykamellet használtam. Már alig várom a nyarat, amikor kiülünk a kertbe, és a pulykás pörköltalapból finom bográcsos gulyást főzünk.

Hozzáadta:Viki78, 3.3.2017
Kategória: Főételek
Zöldséges-gombás pulykaragu

Hozzávalók

1 kgpulykahús
2 dbvöröshagyma
3 gerezdfokhagyma
őrölt édes pirospaprika
rétesliszt
olaj
csirke alaplé
só, bors
szárított vagy friss gomba
ízlés szerint fagyasztott zöldség, paprika

Elkészítés menete

  1. Az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát megpirítjuk. Hozzáadjuk a felkockázott húst, pirospaprikával megszórjuk, sózzuk és borsozzuk, pár percig pirítjuk.
  2. Felöntjük az alaplével és a húst puhára pároljuk.
  3. Hozzáadjuk a gombát, a zöldségeket, kevés vízben elkevert rétesliszttel besűrítjük, majd forrástól számítva 1-2 percig főzzük.
  4. Főtt rizzsel tálaljuk.

Forrás: Vaření a pečení s radostí