Zöldséges-gombás pulykaragu
Egyszerű, gyors vacsora, ami gyakran kerül a család el az asztalra. A pulykaragu rengeteg módon elkészíthető, és mindig abból készítem, amit éppen otthon találok. Most gombával és fagyasztott zöldséggel gazdagítottam, az alapját pedig a jó sok hagyma adta. Ehhez a zöldséges-gombás pulykaraguhoz közel egy kiló pulykamellet használtam. Már alig várom a nyarat, amikor kiülünk a kertbe, és a pulykás pörköltalapból finom bográcsos gulyást főzünk.
KÜLDÖTT KÉPEK
ALAPANYAGOK
1 kgpulykahús
2 dbvöröshagyma
3 gerezdfokhagyma
őrölt édes pirospaprika
rétesliszt
olaj
csirke alaplé
só, bors
szárított vagy friss gomba
ízlés szerint fagyasztott zöldség, paprika
- Az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát megpirítjuk. Hozzáadjuk a felkockázott húst, pirospaprikával megszórjuk, sózzuk és borsozzuk, pár percig pirítjuk.
- Felöntjük az alaplével és a húst puhára pároljuk.
- Hozzáadjuk a gombát, a zöldségeket, kevés vízben elkevert rétesliszttel besűrítjük, majd forrástól számítva 1-2 percig főzzük.
- Főtt rizzsel tálaljuk.
Forrás: Vaření a pečení s radostí
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS