TopReceptek.hu Húsételek Csirkehús Zöldséges pulyka burgonyapürével
Zöldséges pulyka burgonyapürével
Recept Zöldséges pulyka burgonyapürével
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   5.9.2021

Zöldséges pulyka burgonyapürével

Azelőtt anyukám „répagulyást” készített nekünk, nem is keveset. Tudom, furcsán hangzik, meg igazán ilyen étel nincs is, de mi szerettük. Sok répa, husi, na meg a fűszerek. Aztán ezt a receptet gondoltam kicsit át, és született meg a zöldséges pulyka receptje.

Alapanyagok
1 kg
pulykahús
1 kg
sárgarépa
1 db
vöröshagyma
1 ev. kanál
kristálycukor
1 ev. kanál
ecet
Húsleves kocka
Olaj sütéshez
Fűszerek – só, bors, egyéb fűszerkeverék
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A répát karikára vágjuk, vízzel felöntjük, félpuhára főzzük. Ízesítésnek leveskockát adunk hozzá.
  2. A vöröshagymát kockára vágjuk, megpirítjuk. A pulykahúst csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, fűszerkeverékkel megszórjuk.
  3. Rátesszük a hagymára, fehéredésig pirítjuk, majd felöntjük a az ízesített répa főzőlevével.
  4. Addig főzzük, amíg a hús megpuhul. Cukorral ízesítjük, hozzáaduk a répát, majd addig főzzük, amíg a répa is megpuhul.
  5. Ecettel ízesíthetjük, majd ízlés szerint keményítővel besűrítjük. Burgonyapürével tálaljuk.

 

Zdroj: Vaření a pečení s radostí

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása