TopReceptek.hu Húsételek Csirkehús Zöldséges pulyka burgonyapürével
Zöldséges pulyka burgonyapürével
Recept Zöldséges pulyka burgonyapürével
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Azelőtt anyukám „répagulyást” készített nekünk, nem is keveset. Tudom, furcsán hangzik, meg igazán ilyen étel nincs is, de mi szerettük. Sok répa, husi, na meg a fűszerek. Aztán ezt a receptet gondoltam kicsit át, és született meg a zöldséges pulyka receptje.

TopPetra TopPetra    ·   5.9.2021

Zöldséges pulyka burgonyapürével

Azelőtt anyukám „répagulyást” készített nekünk, nem is keveset. Tudom, furcsán hangzik, meg igazán ilyen étel nincs is, de mi szerettük. Sok répa, husi, na meg a fűszerek. Aztán ezt a receptet gondoltam kicsit át, és született meg a zöldséges pulyka receptje.

Alapanyagok
1 kg
pulykahús
1 kg
sárgarépa
1 db
vöröshagyma
1 ev. kanál
kristálycukor
1 ev. kanál
ecet
Húsleves kocka
Olaj sütéshez
Fűszerek – só, bors, egyéb fűszerkeverék
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A répát karikára vágjuk, vízzel felöntjük, félpuhára főzzük. Ízesítésnek leveskockát adunk hozzá.
  2. A vöröshagymát kockára vágjuk, megpirítjuk. A pulykahúst csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, fűszerkeverékkel megszórjuk.
  3. Rátesszük a hagymára, fehéredésig pirítjuk, majd felöntjük a az ízesített répa főzőlevével.
  4. Addig főzzük, amíg a hús megpuhul. Cukorral ízesítjük, hozzáaduk a répát, majd addig főzzük, amíg a répa is megpuhul.
  5. Ecettel ízesíthetjük, majd ízlés szerint keményítővel besűrítjük. Burgonyapürével tálaljuk.

 

Zdroj: Vaření a pečení s radostí

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása