Zöldséges sült csirke, egyetlen tepsiben

Hozzáadta: Babu27, 14.3.2017
Kategória: Főételek, Köretek, Húsételek, Csirkehús, Sült csirke, Főétkezések, Ebéd, Vacsora, Burgonya, Tepsis burgonya
Az egész napos munka után jól esik, ha az előre előkészített alapanyagot csak betesszük a sütőbe, a sütő pedig elvégzi a dolgát. A zöldséges sült csirke, egyetlen tepsiben tipikusan ilyen étel. A csirkét mindig előző nap pácolom be, majd másnap feldarabolom a zöldségeket, a finom husira szórom és csak berakom a sütőbe. A csirke egy óra alatt, lefedve szépen megpuhul. Ezután leveszem a fóliát, megforgatom, a csirkecombokat felülre teszem a zöldségekre, és fél óra alatt szépen ropogósra pirul. Általában vacsorának készítem, és mivel sokat nem kell vele aznap foglalkozni, jut időm a főzésen kívül másra is.
Hozzáadta: Babu27, 14.3.2017
Kategória: Főételek, Köretek, Húsételek, Csirkehús, Sült csirke, Főétkezések, Ebéd, Vacsora, Burgonya, Tepsis burgonya
ALAPANYAGOK
Húshoz:
Zöldséges keverékhez:
- A megmosott és megszárított csirkecombokat az olajjal meglocsoljuk, megszórjuk a fűszerkeverékkel, alaposan beledörzsöljük a húsba, majd legalább egy éjszakára hűtőbe tesszük.
- A burgonyát megmossuk, majd héjastul félbevágjuk és egy tálba tesszük. Olajjal meglocsoljuk, hozzáadjuk a paradicsompürét, a felszeletelt fokhagymát és a kockára vágott szalonnát. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott zöldfűszereket és elkeverjük.
- Egy magasabb falú tepsibe beletesszük a csirkecombokat, majd rárakjuk a burgonyát és a nagyobb darabokra vágott zöldségeket.
- A tepsit alufóliával letakarjuk és 200 fokon 60 percig sütjük.
- Ezután a zöldséges csirkét megkeverjük, majd a csirkecombokat a zöldségek fölé helyezzük, majd már alufólia nélkül további 30 percig sütjük. A csirke szép ropogósra sül. A zöldség elég levet enged, ezért a csirkét nem kell vízzel vagy alaplével felönteni.
A receptért köszönet kiváló szakácsunknak, Nada Indruchovának
Forrás: Vaření s Tomem