Zöldséges sült csirke, egyetlen tepsiben

Recept Zöldséges sült csirke, egyetlen tepsiben
KÜLDÖTT KÉPEK

Az egész napos munka után jól esik, ha az előre előkészített alapanyagot csak betesszük a sütőbe, a sütő pedig elvégzi a dolgát. A zöldséges sült csirke, egyetlen tepsiben tipikusan ilyen étel. A csirkét mindig előző nap pácolom be, majd másnap feldarabolom a zöldségeket, a finom husira szórom és csak berakom a sütőbe. A csirke egy óra alatt, lefedve szépen megpuhul. Ezután leveszem a fóliát, megforgatom, a csirkecombokat felülre teszem a zöldségekre, és fél óra alatt szépen ropogósra pirul. Általában vacsorának készítem, és mivel sokat nem kell vele aznap foglalkozni, jut időm a főzésen kívül másra is.

KÜLDÖTT KÉPEK

ALAPANYAGOK

Húshoz:

2 dbcsirkecomb
4 ev. kanálolaj
2 ev. kanálkedvenc csirke fűszerkeverékünk

Zöldséges keverékhez:

500 gkisebb burgonya
3 dbvöröshagyma
3 dbparadicsom
3 dbpaprika
100 ghúsos szalonna
4 gerezdfokhagyma
2 kv. kanálparadicsompüré
4 ev. kanálolae
1 csokorfriss zöldfűszer
só, frissen őrölt bors

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A megmosott és megszárított csirkecombokat az olajjal meglocsoljuk, megszórjuk a fűszerkeverékkel, alaposan beledörzsöljük a húsba, majd legalább egy éjszakára hűtőbe tesszük.
  2. A burgonyát megmossuk, majd héjastul félbevágjuk és egy tálba tesszük. Olajjal meglocsoljuk, hozzáadjuk a paradicsompürét, a felszeletelt fokhagymát és a kockára vágott szalonnát. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott zöldfűszereket és elkeverjük.
  3. Egy magasabb falú tepsibe beletesszük a csirkecombokat, majd rárakjuk a burgonyát és a nagyobb darabokra vágott zöldségeket.
  4. A tepsit alufóliával letakarjuk és 200 fokon 60 percig sütjük.
  5. Ezután a zöldséges csirkét megkeverjük, majd a csirkecombokat a zöldségek fölé helyezzük, majd már alufólia nélkül további 30 percig sütjük. A csirke szép ropogósra sül. A zöldség elég levet enged, ezért a csirkét nem kell vízzel vagy alaplével felönteni.

A receptért köszönet kiváló szakácsunknak, Nada Indruchovának

Forrás: Vaření s Tomem

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás