TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Zöldséges tócsni, ízletes és gyorsan elkészíthető
Zöldséges tócsni, ízletes és gyorsan elkészíthető
Recept Zöldséges tócsni, ízletes és gyorsan elkészíthető
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Egy igazán izgalmas ebédet készítettem a családnak. A klasszikus burgonyás tócsnit zöldséggel vegytettem, a végeredmény pedig csodás lett.

TopPetra TopPetra    ·   27.9.2023

Zöldséges tócsni, ízletes és gyorsan elkészíthető

Egy igazán izgalmas ebédet készítettem a családnak. A klasszikus burgonyás tócsnit zöldséggel vegytettem, a végeredmény pedig csodás lett.

20 perc
Elkészítés
15 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
1 db
burgonya
1/2 db
cukkini
1 db
kisebb lilahagyma
2 db
paprika (világoszöld)
1 db
paprika (piros)
1 db
újhagyma
3 gerezd
fokhagyma
2 db
tojás
130 g
zsíros túró
1/3 kocka
élesztő
2 kávéskanál
2 kávéskanál
kristálycukor
300 ml
tej
300 ml
víz
400-450 g
búzafinomliszt
ízlés szerint
petrezselyemzöld
ízlés szerint
snidling
ízlés szerint
őrölt bors
sütéshez
olaj
Recept elkészítése
Nyomtatás
20 perc
Elkészítés
15 perc
Sütés/főzés
  1. A langyos tejet és vizet elkeverjük, hozzáadjuk a sót, cukrot, élesztőt, lisztet. Eldolgozzuk, 20-30 percig pihentetjük.
  2. A burgonyát és cukkinit lereszeljük. A zöldségeket besózzuk, amikor pedig levet engedett, a felesleges nedvességet kinyomkodjuk.
  3. A paprikát, hagymát, újhagymát apróra vágjuk.
  4. A zöldséget elkeverjük a tésztával és túróval.
  5. Zúzott fokhagymával, snidlinggel, borssal, szükség szerint sóval ízesítjük.
  6. Serpenyőben olajat hevítünk, a tócsnit pedig mindkét oldalán aranyszínűre sütjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása