Zöldséggel párolt sertéscomb

Lehet, hogy sokaknak az iskolai menzát juttatja eszébe, de szerintem ezekből a hozzávalókból valami pompás lakoma készíthető. Szerintem a dolog ott kezdődik, hogy jó minőségű sertéscombot szerzünk be. Ha ez megvan, akkor megnyertük a csatát, és a zöldséggel párolt sertéscomb elenállhatatlan lesz. Akár lecsós húsnak is nevezhetjük, a hozzávalók szinte megegyeznek: hús, hagyma, paprika, paradicsom, fűszerpaprika. Szerző: Blazena

Hozzáadta:, 27.1.2018
Kategória: Főételek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Zöldséggel párolt sertéscomb

Hozzávalók

1 kgsertéscomb
1 dbközepes fej vöröshagyma
2 gerezdfokhagyma
1 kv. kanálédes őrölt pirospaprika
1/2 kv. kanálcsípős őrölt pirospaprika
2 dbparadicsom
1 dbpaprika
só, bors
olaj

Elkészítés menete

  1. A húst felszeleteljük, kiklopfoljuk, sózzuk és borsozzuk. A hússzeletek mindkét oldalát forró olajban megsütjük.
  2. A húslében megfonnyasztjuk a felkockázott vöröshagymát. Sózzuk, majd egy kevés forró vízzel felöntjük. Miután levettük a lángról, megfűszerezzük a paprikával, elkeverjük, beletesszük a hússzeleteket, majd annyi vízzel öntjük fel, hogy a hússzeleteket pont ellepje.
  3. A hússzeleteket visszatesszük a lángra, és kb. 30 percig pároljuk. Közben hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a felcsíkozott paprikát és a felkockázott paradicsomot. Mikor a hús már jó puha (és természetesen a zöldségek is megpuhultak), levesszük a lángról. Ha szeretnénk, a főzőlevet besűríthetjük.