Zöldséggel párolt sertéscomb

Recept Zöldséggel párolt sertéscomb

Hozzáadta: TopPetra, 27.1.2018

Kategória: Főételek, Húsételek, Sertéshús, Főétkezések, Ebéd

KÜLDÖTT KÉPEK

Lehet, hogy sokaknak az iskolai menzát juttatja eszébe, de szerintem ezekből a hozzávalókból valami pompás lakoma készíthető. Szerintem a dolog ott kezdődik, hogy jó minőségű sertéscombot szerzünk be. Ha ez megvan, akkor megnyertük a csatát, és a zöldséggel párolt sertéscomb elenállhatatlan lesz. Akár lecsós húsnak is nevezhetjük, a hozzávalók szinte megegyeznek: hús, hagyma, paprika, paradicsom, fűszerpaprika. Szerző: Blazena

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 27.1.2018

Kategória: Főételek, Húsételek, Sertéshús, Főétkezések, Ebéd

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

1 kgsertéscomb
1 dbközepes fej vöröshagyma
2 gerezdfokhagyma
1 kv. kanálédes őrölt pirospaprika
1/2 kv. kanálcsípős őrölt pirospaprika
2 dbparadicsom
1 dbpaprika
só, bors
olaj

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A húst felszeleteljük, kiklopfoljuk, sózzuk és borsozzuk. A hússzeletek mindkét oldalát forró olajban megsütjük.
  2. A húslében megfonnyasztjuk a felkockázott vöröshagymát. Sózzuk, majd egy kevés forró vízzel felöntjük. Miután levettük a lángról, megfűszerezzük a paprikával, elkeverjük, beletesszük a hússzeleteket, majd annyi vízzel öntjük fel, hogy a hússzeleteket pont ellepje.
  3. A hússzeleteket visszatesszük a lángra, és kb. 30 percig pároljuk. Közben hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a felcsíkozott paprikát és a felkockázott paradicsomot. Mikor a hús már jó puha (és természetesen a zöldségek is megpuhultak), levesszük a lángról. Ha szeretnénk, a főzőlevet besűríthetjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás