TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Zöldségkrémleves
Zöldségkrémleves
Recept Zöldségkrémleves
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

A borongós, fázós, hideg estéken és napokon ez a pompás zöldségkrémleves is fel tudja melegíteni a testet és a lelket. Nagy előnye, hogy a maradék húslevest és a hűtőben rejlő zöldségeket is fel tudjuk használni. Ennél a változatnál a szárzeller adja az alapot, amit a répa, fehérrépa és karalábé dob fel. Ha valaki nem szereti a zellert vagy valamiért nem fogyaszthatja, akkor remek választás helyette a brokkoli. Bátran lehet fűszerezni, készíthetjük édesebbre (több répa), csípősebbre (bors, chilli)…

Babu27    ·   13.11.2017

Zöldségkrémleves

A borongós, fázós, hideg estéken és napokon ez a pompás zöldségkrémleves is fel tudja melegíteni a testet és a lelket. Nagy előnye, hogy a maradék húslevest és a hűtőben rejlő zöldségeket is fel tudjuk használni. Ennél a változatnál a szárzeller adja az alapot, amit a répa, fehérrépa és karalábé dob fel. Ha valaki nem szereti a zellert vagy valamiért nem fogyaszthatja, akkor remek választás helyette a brokkoli. Bátran lehet fűszerezni, készíthetjük édesebbre (több répa), csípősebbre (bors, chilli)…

30 perc
Elkészítés
Alapanyagok

Szükségünk lesz:

2 csomag
szárzeller
1 db
sárgarépa
1 db
fehérrépa
1 l
alaplé
1 db
karalábé
ízlés szerint petrezselyemzöld
250 ml
főzőtejszín
1-2 ev.kanál
búzafinomliszt
Recept elkészítése
Nyomtatás
30 perc
Elkészítés
  1. Az alaplébe beletesszük az aprított zöldségeket, ízlés szerint sózzuk, majd elkezdjük melegíteni.
  2. Miután a zöldségek megpuhulta, leturmixoljuk, beleöntjük a liszttel elkevert tejszínt, egyet forralunk rajta, ha szükséges, ízesítjük.
  3. Petrezselyemzölddel megszórjuk, pirítóssal vagy krutonnal tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása