Zöldségkrémleves

A borongós, fázós, hideg estéken és napokon ez a pompás zöldségkrémleves is fel tudja melegíteni a testet és a lelket. Nagy előnye, hogy a maradék húslevest és a hűtőben rejlő zöldségeket is fel tudjuk használni. Ennél a változatnál a szárzeller adja az alapot, amit a répa, fehérrépa és karalábé dob fel. Ha valaki nem szereti a zellert vagy valamiért nem fogyaszthatja, akkor remek választás helyette a brokkoli. Bátran lehet fűszerezni, készíthetjük édesebbre (több répa), csípősebbre (bors, chilli)…

Hozzáadta:, 13.11.2017
Kategória: Levesek
Előkészítési idő:
Recept Zöldségkrémleves

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
2 csomagszárzeller
1 dbsárgarépa
1 dbfehérrépa
1 lalaplé
1 dbkaralábé
ízlés szerint petrezselyemzöld
250 mlfőzőtejszín
1-2 ev.kanálbúzafinomliszt

Elkészítés menete

  1. Az alaplébe beletesszük az aprított zöldségeket, ízlés szerint sózzuk, majd elkezdjük melegíteni.Tipp: Fantasztikus pác extra omlós csirkemellhez 5 perc alatt
  2. Miután a zöldségek megpuhulta, leturmixoljuk, beleöntjük a liszttel elkevert tejszínt, egyet forralunk rajta, ha szükséges, ízesítjük.
  3. Petrezselyemzölddel megszórjuk, pirítóssal vagy krutonnal tálaljuk.Tipp: TOP 13 ellenállhatatlan kuglóf recept, amivel mindenkit levesz a lábáról