Zöldségkrémleves

Recept Zöldségkrémleves

Hozzáadta: Babu27, 13.11.2017

Kategória: Levesek, Főétkezések, Ebéd, Krémleves

KÜLDÖTT KÉPEK

A borongós, fázós, hideg estéken és napokon ez a pompás zöldségkrémleves is fel tudja melegíteni a testet és a lelket. Nagy előnye, hogy a maradék húslevest és a hűtőben rejlő zöldségeket is fel tudjuk használni. Ennél a változatnál a szárzeller adja az alapot, amit a répa, fehérrépa és karalábé dob fel. Ha valaki nem szereti a zellert vagy valamiért nem fogyaszthatja, akkor remek választás helyette a brokkoli. Bátran lehet fűszerezni, készíthetjük édesebbre (több répa), csípősebbre (bors, chilli)…

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: Babu27, 13.11.2017

Kategória: Levesek, Főétkezések, Ebéd, Krémleves

Előkészítés:

ALAPANYAGOK

Szükségünk lesz:

2 csomagszárzeller
1 dbsárgarépa
1 dbfehérrépa
1 lalaplé
1 dbkaralábé
ízlés szerint petrezselyemzöld
250 mlfőzőtejszín
1-2 ev.kanálbúzafinomliszt

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Az alaplébe beletesszük az aprított zöldségeket, ízlés szerint sózzuk, majd elkezdjük melegíteni.
  2. Miután a zöldségek megpuhulta, leturmixoljuk, beleöntjük a liszttel elkevert tejszínt, egyet forralunk rajta, ha szükséges, ízesítjük.
  3. Petrezselyemzölddel megszórjuk, pirítóssal vagy krutonnal tálaljuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás