Zöldségkrémleves
A borongós, fázós, hideg estéken és napokon ez a pompás zöldségkrémleves is fel tudja melegíteni a testet és a lelket. Nagy előnye, hogy a maradék húslevest és a hűtőben rejlő zöldségeket is fel tudjuk használni. Ennél a változatnál a szárzeller adja az alapot, amit a répa, fehérrépa és karalábé dob fel. Ha valaki nem szereti a zellert vagy valamiért nem fogyaszthatja, akkor remek választás helyette a brokkoli. Bátran lehet fűszerezni, készíthetjük édesebbre (több répa), csípősebbre (bors, chilli)…
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: Babu27, 13.11.2017
Kategória: Levesek, Főétkezések, Ebéd, Krémleves
Előkészítés:
ALAPANYAGOK
Szükségünk lesz:
2 csomagszárzeller
1 dbsárgarépa
1 dbfehérrépa
1 lalaplé
1 dbkaralábé
ízlés szerint petrezselyemzöld
250 mlfőzőtejszín
1-2 ev.kanálbúzafinomliszt
- Az alaplébe beletesszük az aprított zöldségeket, ízlés szerint sózzuk, majd elkezdjük melegíteni.
- Miután a zöldségek megpuhulta, leturmixoljuk, beleöntjük a liszttel elkevert tejszínt, egyet forralunk rajta, ha szükséges, ízesítjük.
- Petrezselyemzölddel megszórjuk, pirítóssal vagy krutonnal tálaljuk.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Zeleninová krémová polévka.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Zeleninová krémová polievka.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Cremige Gemüsesuppe an.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS