Zöldségleves daragaluskával

Recept Zöldségleves daragaluskával
KÜLDÖTT KÉPEK

Nekem a finom, forró, gőzölgő, egyszerű levesek mindig gyerekkoromat és az otthont juttatják eszembe. Semmi extra fűszer, semmi csavar, csupán finom, egyszerűen beszerezhető zöldségek, alapanyagok, egy kis só, bors… Pár hozzávaló, és mégis mennyire finom leves varázsolható belőle! Anyukám mindig szeretettel és örömmel készítette nekünk, mi, gyerekek pedig nagyon gyorsan be is faltuk. Talán ezért is szeretem készíteni a zöldséglevest daragaluskával. Nemcsak azért, mert finom, hanem mert örömet tudok vele szerezni.

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:

ALAPANYAGOK

Leves:

2 ev. kanálvaj
1 dbvöröshagyma
5 dbsárgarépa
4 dbzellerszár
1 marékzöldborsó
3 dbkisebb karalábé
só, egész bors
víz

Gombóc:

6 ev. kanáldara
csipet só
1 dbtojás
szükség szerint víz

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A vajon megpirítjuk a felvágott hagymát. Hozzáadjuk az apróra vágott sárgarépát, a zellert és a karalábét.
  2. A zöldségeket megpirítjuk, vízzel felöntjük, majd addig főzzük, amíg a zöldségek meg nem puhulnak. Belekerül pár szem bors, sózzuk, majd beleszórjuk a borsót.
  3. A darából, tojásból, sóból és kevés vízből sűrű tésztát készítünk. Annyi vizet adunk hozzá, hogy a tészta kellően sűrű legyen a galuskák formázásához.
  4. Evőkanál segítségével kiszaggatjuk a galuskákat és beletesszük a forró levesbe. Amikor a galuska már a leves felszínére úszik, levesszük a tűzről és tálaljuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás