TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Zöldségleves daragaluskával
Zöldségleves daragaluskával
Recept Zöldségleves daragaluskával
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Nekem a finom, forró, gőzölgő, egyszerű levesek mindig gyerekkoromat és az otthont juttatják eszembe. Semmi extra fűszer, semmi csavar, csupán finom, egyszerűen beszerezhető zöldségek, alapanyagok, egy kis só, bors… Pár hozzávaló, és mégis mennyire finom leves varázsolható belőle! Anyukám mindig szeretettel és örömmel készítette nekünk, mi, gyerekek pedig nagyon gyorsan be is faltuk. Talán ezért is szeretem készíteni a zöldséglevest daragaluskával. Nemcsak azért, mert finom, hanem mert örömet tudok vele szerezni.

Viki78    ·   23.11.2017

Zöldségleves daragaluskával

Nekem a finom, forró, gőzölgő, egyszerű levesek mindig gyerekkoromat és az otthont juttatják eszembe. Semmi extra fűszer, semmi csavar, csupán finom, egyszerűen beszerezhető zöldségek, alapanyagok, egy kis só, bors… Pár hozzávaló, és mégis mennyire finom leves varázsolható belőle! Anyukám mindig szeretettel és örömmel készítette nekünk, mi, gyerekek pedig nagyon gyorsan be is faltuk. Talán ezért is szeretem készíteni a zöldséglevest daragaluskával. Nemcsak azért, mert finom, hanem mert örömet tudok vele szerezni.

45 perc
Elkészítés
Alapanyagok

Leves:

2 ev. kanál
vaj
1 db
vöröshagyma
5 db
sárgarépa
4 db
zellerszár
1 marék
zöldborsó
3 db
kisebb karalábé
só, egész bors
víz

Gombóc:

6 ev. kanál
dara
csipet só
1 db
tojás
szükség szerint víz
Recept elkészítése
Nyomtatás
45 perc
Elkészítés
  1. A vajon megpirítjuk a felvágott hagymát. Hozzáadjuk az apróra vágott sárgarépát, a zellert és a karalábét.
  2. A zöldségeket megpirítjuk, vízzel felöntjük, majd addig főzzük, amíg a zöldségek meg nem puhulnak. Belekerül pár szem bors, sózzuk, majd beleszórjuk a borsót.
  3. A darából, tojásból, sóból és kevés vízből sűrű tésztát készítünk. Annyi vizet adunk hozzá, hogy a tészta kellően sűrű legyen a galuskák formázásához.
  4. Evőkanál segítségével kiszaggatjuk a galuskákat és beletesszük a forró levesbe. Amikor a galuska már a leves felszínére úszik, levesszük a tűzről és tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása