TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Zöldségleves kukoricagombóccal
Zöldségleves kukoricagombóccal
Recept Zöldségleves kukoricagombóccal
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Egy tál forró, finom, ízletes leves sokszor csodákra képes. Emlékeket ébreszt, felmelegít, meggyógyít, és még ráadásul finom is. A tél közeledtével, az esős és hideg napokon előszeretettel készítem ezt a nagyon finom zöldségleves kukoricagombóccal. A szalonnának, gyömbérnek, hagymának és fokhagymának köszönhetően kellően pikáns, a zöldségek pedig elengedhetetlenek. Friss petrezselyemzölddel, kukoricagombóccal igazán laktató finomság.

Alexa96    ·   7.11.2017

Zöldségleves kukoricagombóccal

Egy tál forró, finom, ízletes leves sokszor csodákra képes. Emlékeket ébreszt, felmelegít, meggyógyít, és még ráadásul finom is. A tél közeledtével, az esős és hideg napokon előszeretettel készítem ezt a nagyon finom zöldségleves kukoricagombóccal. A szalonnának, gyömbérnek, hagymának és fokhagymának köszönhetően kellően pikáns, a zöldségek pedig elengedhetetlenek. Friss petrezselyemzölddel, kukoricagombóccal igazán laktató finomság.

40 perc
Elkészítés
Alapanyagok

Szükségünk lesz:

2 db
nagyobb burgonya
1 db
nagyobb sárgarépa
1 db
vöröshagyma
1/2 db
fehérrépa
2 db
paradicsom
2-3 cm
hosszú gyömbér
50 g
szalonna
2 gerezd
fokhagyma
fűszerek

Gombócok:

50 g
kukoricaliszt
50 g
búzafinomliszt
100 g
tejföl
1 db
tojás
1 ev. kanál
olívaolaj
petrezselyemzöld
Recept elkészítése
Nyomtatás
40 perc
Elkészítés
  1. A burgonyát, répát, hagymát, paradicsomot és fehérrépát felkockázzuk.
  2. A burgonyát puhára főzzük.
  3. A szalonnát szinté felkockázzuk, majd a reszelt gyömbérrel és a zúzott fokhagymával együtt megpirítjuk. Hozzáadjuk a hagymát, a répát és a fehérrépát. A zöldségeket tovább pirítjuk, majd hozzáadjuk a paradicsomot (a paradicsom héját a felkockázás előtt eltávolítjuk). Addig pároljuk, amíg a zöldségek meg nem puhulnak. Ha kell, egy kevés vízzel felönthetjük.
  4. Elkészítjük a gombócokat. A kétfajta lisztet elkeverjük, hozzáadjuk a tejföllel felvert tojást, sózzuk, olajjal meglocsoljuk, majd beleszórjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet. Jó alaposan eldolgozzuk. A palacsintatésztánál sűrűbb tésztát kell, hogy kapjunk.
  5. Ha a burgonya már megfőtt, a forrásban lévő vízbe beletesszük a gombócokat: a kis gombócokat evőkanállal formázzuk, de aki a kisebbeket szereti, az kávéskanállal is készítheti őket.
  6. Ha a gombócok feljöttek, hozzáadjuk a pirított zöldséget. Pár percig még együtt főzzük, sózzuk és borsozzuk.
  7. Friss petrezselyemmel megszórva tálaljuk. Jó étvágyat!
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása