TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Eper Zselatinos epres szelet
Zselatinos epres szelet
Recept Zselatinos epres szelet
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Sikerült egy kis eperhez jutnom, így rögtön hozzá is láttam egy kis epres finomság elkészítéséhez.Így született meg a zselatinos epres szelet. A sütihez eperlekvárt is használtam, ezzel kentem meg a pihe-puha tésztát. Az eper édes-savanykás ízét tökéletesen ellensúlyozza és kiegészíti a túrós krém, a tetején pedig a piros zselatin az eperdarabokkal szemet gyönyörködtető. Gyerekeim le is csaptak az epres édességre, és nem utoljára készítettem el nekik.

TopPetra TopPetra    ·   30.11.2016

Zselatinos epres szelet

Sikerült egy kis eperhez jutnom, így rögtön hozzá is láttam egy kis epres finomság elkészítéséhez.Így született meg a zselatinos epres szelet. A sütihez eperlekvárt is használtam, ezzel kentem meg a pihe-puha tésztát. Az eper édes-savanykás ízét tökéletesen ellensúlyozza és kiegészíti a túrós krém, a tetején pedig a piros zselatin az eperdarabokkal szemet gyönyörködtető. Gyerekeim le is csaptak az epres édességre, és nem utoljára készítettem el nekik.

Alapanyagok

Szükségünk lesz:

2 csésze
rétesliszt
1 kv. kanál
sütőpor
2 csésze
tej
4 db
tojás
1 csésze
kristálycukor
½ csésze
olaj
2 csomag
vanília ízű puding
500 g
eper
250 g
túró
5 ev. kanál
porcukor
2 csomag
zselatinpor
eperlekvár
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A sütemény hozzávalóit előkészítjük, a sütőt 180 fokra előmelegítjük.
  2. A lisztet elkeverjük a sütőporral, 5 evőkanál tejjel, a tojással, kristálycukorral és az olajjal, majd csomómentes tésztává dolgozzuk. A tésztát egy zsiradékkal kikent és liszttel beszórt tepsibe öntjük, 15 percig sütjük. Ezután kivesszük a sütőből és kihűtjük.
  3. Egy kevés tejben elkeverjük a pudingport, a maradék tejet pedig egy edénybe tesszük és elkezdjük melegíteni. Beleöntjük a pudingos tejet, majd folyamatos kevergetés mellett sűrű pudingot főzünk. Miután kihűlt, hozzákeverjük a túrót és a porcukrot. Addig dolgozzuk, amíg sima krémet nem kapunk.
  4. A hideg korpuszt megkenjük az eperlekvárral, erre kerül a krém, majd a krém tetejére félbe vágott eper kerül.
  5. A zselatint (én pirosat használtam – piros tortazselé) a csomagoláson szereplő útmutató szerint elkészítjük. Én a zselatint 500 ml vízzel és 4 evőkanál cukorral felmelegítettem, és amikor a cukor és a zselatin felolvadt, levettem a tűzről, kihűtöttem, majd ráöntöttem a sütemény tetejére.
  6. A süteményt pár óra hűtőszekrénybe tesszük. Tálalás előtt vízbe mártott késsel felvágjuk. Díszíthetjük, tejszínhabbal, eperrel vagy más gyümölccsel. Jó étvágyat!
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása