Zselatinos epres szelet

Sikerült egy kis eperhez jutnom, így rögtön hozzá is láttam egy kis epres finomság elkészítéséhez.Így született meg a zselatinos epres szelet. A sütihez eperlekvárt is használtam, ezzel kentem meg a pihe-puha tésztát. Az eper édes-savanykás ízét tökéletesen ellensúlyozza és kiegészíti a túrós krém, a tetején pedig a piros zselatin az eperdarabokkal szemet gyönyörködtető. Gyerekeim le is csaptak az epres édességre, és nem utoljára készítettem el nekik.

Hozzáadta:admin, 30.11.2016
Kategória: Desszertek, Sütemények
Zselatinos epres szelet

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
2 csészerétesliszt
1 kv. kanálsütőpor
2 csészetej
4 dbtojás
1 csészekristálycukor
½ csészeolaj
2 csomagvanília ízű puding
500 geper
250 gtúró
5 ev. kanálporcukor
2 csomagzselatinpor
eperlekvár

Elkészítés menete

  1. A sütemény hozzávalóit előkészítjük, a sütőt 180 fokra előmelegítjük.
  2. A lisztet elkeverjük a sütőporral, 5 evőkanál tejjel, a tojással, kristálycukorral és az olajjal, majd csomómentes tésztává dolgozzuk. A tésztát egy zsiradékkal kikent és liszttel beszórt tepsibe öntjük, 15 percig sütjük. Ezután kivesszük a sütőből és kihűtjük.
  3. Egy kevés tejben elkeverjük a pudingport, a maradék tejet pedig egy edénybe tesszük és elkezdjük melegíteni. Beleöntjük a pudingos tejet, majd folyamatos kevergetés mellett sűrű pudingot főzünk. Miután kihűlt, hozzákeverjük a túrót és a porcukrot. Addig dolgozzuk, amíg sima krémet nem kapunk.
  4. A hideg korpuszt megkenjük az eperlekvárral, erre kerül a krém, majd a krém tetejére félbe vágott eper kerül.
  5. A zselatint (én pirosat használtam – piros tortazselé) a csomagoláson szereplő útmutató szerint elkészítjük. Én a zselatint 500 ml vízzel és 4 evőkanál cukorral felmelegítettem, és amikor a cukor és a zselatin felolvadt, levettem a tűzről, kihűtöttem, majd ráöntöttem a sütemény tetejére.
  6. A süteményt pár óra hűtőszekrénybe tesszük. Tálalás előtt vízbe mártott késsel felvágjuk. Díszíthetjük, tejszínhabbal, eperrel vagy más gyümölccsel. Jó étvágyat!