Zsemlyemorzsába forgatott, villámgyors túrógombóc

Recept Zsemlyemorzsába forgatott, villámgyors túrógombóc

Hozzáadta: TopPetra, 1.7.2018

Kategória: Édes főételek, Gombócok, Hús nélkül, Főétkezések, Ebéd

KÜLDÖTT KÉPEK

Akár 15 perc alatt is elkészülhet a zsemlyemorzsába forgatott, villámgyors túrógombóc. Szerintem első lépésben fel kell tenni a vizet főni és a vajon lepirítani a zsemlyemorzsát (ebbe forgatjuk bele a gombócokat). Amíg a víz melegszik, a tésztát összeállítjuk, majd a megformázott kis golyókat beledobjuk. Miután felúsztak a felszínre, két percig főzzük, beleforgatjuk a zsemlyemorzsába, és már kész is. Szerző: Lacusin

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 1.7.2018

Kategória: Édes főételek, Gombócok, Hús nélkül, Főétkezések, Ebéd

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

250 gtúró
1 dbtojás
30 gzsemlemorzsa
50 gbúzadara
csipet só
1 ev. kanálporcukor

Forgatáshoz:

100 gzsemlemorzsa
50 gvaj
ízlés szerint porcukor szóráshoz

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A túrót a tojással, zsemlyemorzsával, darával, sóval és cukorral elkeverjük.
  2. A tésztából kis golyókat formázunk.
  3. A golyókat forrásban lévő vízbe tesszük. Ahogy feljöttek a víz felszínére, további két percig főzzük. Ezután gyorsan kivesszük a vízből, lecsepegtetjük, majd forrón beleforgatjuk a vajon pirított zsemlyemorzsába.
  4. Tányérra tesszük, porcukorral megszórjuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás