Zserbótekercs

Hozzáadta: Any35, 15.1.2020
Kategória: Tekercsek, roládok, Desszertek, sütemények, Ünnepek, Karácsony, Karácsonyi desszertek, Diós desszertek, Édes sütemények
KÜLDÖTT KÉPEK
Zserbótekercs? Már a neve is íncsiklandó! Az édes tekercseket nagyon szeretjük, a zserbót is, a kettő házasítása pedig egyérteműen csak tökéletes finomság lehet! Any35 szakácsunk ismét tökéleteset alkotott!
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: Any35, 15.1.2020
Kategória: Tekercsek, roládok, Desszertek, sütemények, Ünnepek, Karácsony, Karácsonyi desszertek, Diós desszertek, Édes sütemények
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Tészta
40 dkgliszt
10 dkgcukor
1 csomagszárított élesztő
1 dbnarancs reszelt héja
10 dkgzsír
1 dbtojás
1 dllangyos tej
Töltelék:
30 dkgdarált dió
25 dkgsárgabaracklekvár
1 tk.rumaroma
1 ev. kanálméz
Szükésgünk lesz még:
10 dkgétcsokoládé
1 ev. kanálolaj
- A lisztbe elkeverjük a cukrot és az élesztőt. Belereszeljük a narancs héját és elmorzsoljuk benne a zsírt.A tésztához ütjük a tojást, majd összegyúrjuk és bedagasztjuk a tejjel. Legalább 30 percen keresztül pihentetjük.
- A töltelékhez a diót összekeverjük a lekvárral, a rumaromával és a mézzel.
- Pihentetés után a tésztát két részre osztjuk, mindkettőt kinyújtjuk és elosztjuk rajta a tölteléket.
- Feltekerjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük őket. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, közben a sütiket pihentetjük.
- 20-25 percen keresztül sütjük.
- Amikor kész, hagyjuk kihűlni.
- A mázhoz felolvasztjuk a csokoládét, majd simára keverjük az olajjal.
- Ezután hűvös helyen megdermesztjük, és szeletelve tálaljuk.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS