Zserbótekercs

Zserbótekercs? Már a neve is íncsiklandó! Az édes tekercseket nagyon szeretjük, a zserbót is, a kettő házasítása pedig egyérteműen csak tökéletes finomság lehet! Any35 szakácsunk ismét tökéleteset alkotott!

Hozzáadta:, 15.1.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Ünnepek, Karácsony, Tekercsek, roládok
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Zserbótekercs

Hozzávalók

Tészta
40 dkgliszt
10 dkgcukor
1 csomagszárított élesztő
1 dbnarancs reszelt héja
10 dkgzsír
1 dbtojás
1 dllangyos tej
Töltelék:
30 dkgdarált dió
25 dkgsárgabaracklekvár
1 tk.rumaroma
1 ev. kanálméz
Szükésgünk lesz még:
10 dkgétcsokoládé
1 ev. kanálolaj

Elkészítés menete

  1. A lisztbe elkeverjük a cukrot és az élesztőt. Belereszeljük a narancs héját és elmorzsoljuk benne a zsírt.A tésztához ütjük a tojást, majd összegyúrjuk és bedagasztjuk a tejjel. Legalább 30 percen keresztül pihentetjük.
  2. A töltelékhez a diót összekeverjük a lekvárral, a rumaromával és a mézzel.
  3. Pihentetés után a tésztát két részre osztjuk, mindkettőt kinyújtjuk és elosztjuk rajta a tölteléket.
  4. Feltekerjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük őket. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, közben a sütiket pihentetjük.
  5. 20-25 percen keresztül sütjük.
  6. Amikor kész, hagyjuk kihűlni.
  7. A mázhoz felolvasztjuk a csokoládét, majd simára keverjük az olajjal.
  8. Ezután hűvös helyen megdermesztjük, és szeletelve tálaljuk.