TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Diós desszertek Zserbótekercs
Zserbótekercs
Recept Zserbótekercs
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Zserbótekercs? Már a neve is íncsiklandó! Az édes tekercseket nagyon szeretjük, a zserbót is, a kettő házasítása pedig egyérteműen csak tökéletes finomság lehet! Any35 szakácsunk ismét tökéleteset alkotott!

Any35 Any35    ·   15.1.2020

Zserbótekercs

Zserbótekercs? Már a neve is íncsiklandó! Az édes tekercseket nagyon szeretjük, a zserbót is, a kettő házasítása pedig egyérteműen csak tökéletes finomság lehet! Any35 szakácsunk ismét tökéleteset alkotott!

40 perc
Elkészítés
25 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta

40 dkg
liszt
10 dkg
cukor
1 csomag
szárított élesztő
1 db
narancs reszelt héja
10 dkg
zsír
1 db
tojás
1 dl
langyos tej
Töltelék:
30 dkg
darált dió
25 dkg
sárgabaracklekvár
1 tk.
rumaroma
1 ev. kanál
méz
Szükésgünk lesz még:
10 dkg
étcsokoládé
1 ev. kanál
olaj
Recept elkészítése
Nyomtatás
40 perc
Elkészítés
25 perc
Sütés/főzés
  1. A lisztbe elkeverjük a cukrot és az élesztőt. Belereszeljük a narancs héját és elmorzsoljuk benne a zsírt.A tésztához ütjük a tojást, majd összegyúrjuk és bedagasztjuk a tejjel. Legalább 30 percen keresztül pihentetjük.
  2. A töltelékhez a diót összekeverjük a lekvárral, a rumaromával és a mézzel.
  3. Pihentetés után a tésztát két részre osztjuk, mindkettőt kinyújtjuk és elosztjuk rajta a tölteléket.
  4. Feltekerjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük őket. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, közben a sütiket pihentetjük.
  5. 20-25 percen keresztül sütjük.
  6. Amikor kész, hagyjuk kihűlni.
  7. A mázhoz felolvasztjuk a csokoládét, majd simára keverjük az olajjal.
  8. Ezután hűvös helyen megdermesztjük, és szeletelve tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása