TopReceptek.hu Édes főételek Bukta Zsírral készült tésztatáskák eperlekvárral.
Zsírral készült tésztatáskák eperlekvárral.
Recept Zsírral készült tésztatáskák eperlekvárral.
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

A sertészsírtól a tészta még finomabb, még lágyabb. Ezek a lágy kis bukták tényleg ellenállhatatlanok. Szerző: Jana Podolák Burkart

TopPetra TopPetra    ·   3.3.2024

Zsírral készült tésztatáskák eperlekvárral.

A sertészsírtól a tészta még finomabb, még lágyabb. Ezek a lágy kis bukták tényleg ellenállhatatlanok. Szerző: Jana Podolák Burkart

65 perc
Elkészítés
25 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

600 g
búzafinomliszt
csipet
2 db
tojássárga
2 evőkanál
rum
100 g
sertészsír
100 g
kristálycukor

Kelesztéshez:

3/4 kocka
élesztő
1/4 l
tej
1 evőkanál
kristálycukor

Töltéshez:

ízlés szerint
eperlekvár
Recept elkészítése
Nyomtatás
65 perc
Elkészítés
25 perc
Sütés/főzés
  1. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, tojássárgát, rumot, zsírt. Az élesztőt felfuttatjuk, ezt is hozzáadjuk. A hozzávalókat tésztává dolgozzuk, lefedjük, egy órát kelesztjük.
  2. A megkelt tésztából kis darabokat szaggatunk ki, ezeket kinyújtjuk, négyzet alakúra formázzuk, a közepére egy kanál lekvárt teszünk.
  3. Tepsibe tesszük, aranyszínűre sütjük. Miután megsült, még forrón vízzel megkenjük. Miután kihűlt, porcukorral megszórjuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása