Itt az ideje valamilyen finom tésztaételt készíteni? Inspirálódjon gyűjteményünkből: finomságok percek alatt.
Itt az ideje valamilyen finom tésztaételt készíteni? Inspirálódjon gyűjteményünkből: finomságok percek alatt.
Számos olyan recept létezik, amit nagyon gyorsan, szinte percek alatt el leket készíteni. Az olasz konyha is tele van finomabbnál finomabb, gyors tésztaételekkel. Érdemes inspirációt gyűjteni ezekből a finomságokból és elkészíteni azokat a mártásokat, feltéteket, amelyek feldobják a főtt tésztát. Persze az olasz konyha mellett más nemzet is rendelkezik jobbnál jobb ötletekkel. Ebben a bejegyzésben ezeket gyűjtöttük össze.
1. Nagyon olcsó sült tészta
Ezt az tényleg nagyon olcsó sült tészta akkor készítettem, mikor nagyon siettem egy találkozóra, a gyerekeim pedig éhesek voltak. Kinyitottam a hűtőt, és az ott talált alapanyagokból dobtan össze gyorsan az ebédet. A hozzávalók szabadon variálhatóak, mindennel finom.
2. Egy nagyszerű ebéd 20 perc alatt egyetlen serpenyőből
A fogás elkészítéséhez lényegében csak egy serpenyőre van szükség, pár hozzávalóra, és nagyjából 20 perc elkészítési időre. Finom zöldségek, darált hús, fűszerek, tészta, és már össze is állt a fogás. Kiváló megoldás a gyors hétköznapi vagy akár hétvégi étkezésekhez. Íme a nagyszerű ebéd 20 perc alatt egyetlen serpenyőből, friss zöldséggel, hússal és tésztával.
3. Pár perces házi sajtmártás tésztákhoz
A sajtszószoknak nagyon sok változata létezik, és használhatjuk őket zöldségekhez, tésztákhoz, húsokhoz, de akár burgonyaszirmokhoz vagy bármilyen sült krumplis körethez. Én nagyon szeretem őket, és egyik nagy előnyük, hogy nagyon sokféle sajtból készülhetnek, és így a végeredmény is nagyon változatos tud lenni. Most ezt a pár perces házi sajtmártást próbáltam ki, amit egyszerűen főtt tésztára kanalaztam, és tálaltam a családnak. Ha egy kicsit fel szeretnénk dobni, akkor a tésztát egy kis zsírjára sült szalonnába is beleforgathatjuk.
4. Csirkemelles sajtmártásos tepsis tészta
A sült tészták nagy előnye, hogy minden egyes alkalommal más és más ízvilágot tudunk az asztalra varázsolni. A hozzávalók, fűszerek kombinációja megannyi finomságot tud létrehozni. Legutóbb csirkemelles sajtmártásos tepsis tésztát késztettem. Az elkészítés nagyon egyszerű: a csirkemellet lepirítjuk, a tésztát megfőzzük, a sajtmártást elkészítjük (csomó lehetőségünk van, pl. a sajt kiválasztásánál), az egyes előkészített alapanyagokat tepsibe tesszük és megsütjük. Szerző: Mineralka
5. Csirkés-zöldsége tészta Gyros fűszerkeverékkel
Egyszerű, finom, laktató! Akár gyors vacsorának is megállja a helyét, és fél óránál többet nem kell vele foglalkozni. A tésztát megfőzzük, a zöldségeket előkészítjük, megpirítjuk, ezen a fűszerezett csirkét is megpirítjuk, majd szépen összekeverjük a hozzávalókat. A végén már csak a sajt kell a tetejére, pár perc a sütőben, amíg a sajt megolvad, és kész is.
6. Szalonnás-gombás tészta
A gombás-szalonnás tészta az a recept, amihez sosem mérem ki a hozzávalókat. Mindig megnézem, mi van a hűtőben, majd a mennyiség és ízlés tükrében készítem el. Nem nagy feladat: a tésztát készre főzöm, a szalonnát, gombát, fokhagymát felszeletelem, megpirítom, a tésztával elkeverem, majd tojásos-tejszínes-sajtos mártással meglocsolom. A tetejére még egy kevés petrezselyemzöld, és kész is.
7. Pizzás rakott tészta
Kiváló választás ebédnek vagy vacsorának. Ha a hozzávalók megvannak, akkor a pizzás rakott tészta tényleg nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető. Mindemellett pedig rendkívül finom. Csak egy adag főtt tésztára van szükség, amit pirított zöldséggel, sonkával, sajttal és különböző mártásokkal bolondítunk meg. Ha már összeállítottuk a pizzás tésztát, akkor egész egyszerűen 200 fokon készre sütjük. Igazi gyors finomság a család minden tagjának.
8. Lágy csirkehúsos mártás tésztákhoz
Igazi krémes mártás csirkemell darabokkal, ami kiválóan illik tésztafélékhez. Ráadásul az elkészítése is végtelenül egyszerű és nagyon gyors! A csirkét csak megmossuk felszeleteljük, fűszerezzük, pirítjuk, krémsajttal és zöldségekkel együtt pároljuk, kis levessel és tejjel felöntjük, puhára főzzük, és már kész is. Amíg a mártás készülődik, az utolsó pár percben a tésztát is megfőzhetjük (esetleg rizst), majd tálaljuk.
9. Gyors mártás tésztához, gnoccihoz
Ha nincs túl sok idő a vacsora vagy ebéd elkésztésére, akkor bizony elég nagy fejtörést tud néha okozni, mit is lehet a családnak tálalni. A tészta és a bolti gnocci ilyenkor szinte életmentő lehet, és nincs más dolgunk, mint valami finom szószt alkotni. Az egyik nagy kedvencem a gyors mártás tésztához, gnoccihoz. Az alapját a finom füstölt kolbász és a paradicsompüré alkotja, megspékelve egy kis szalonnával és fűszerekkel, a tetején az elengedhetetlen sajttal. 30 perc alatt elkészül, és nagyon laktató.
10. Csirkés-sajtos tészta
A csirkemellet sokan nem szeretik, mert elmondásuk szerint nagyon száraz és nem szaftos. Nem vitatkozom, de ha jól van elkészítve, akkor igazán finom étel varázsolható belőle. Például ez a csirkés-sajtos tészta. A pirított csirkét csak el kell keverni a finomságokkal (hogy karakteresebb legyen kéksajtot használtam), a főtt tésztával, és kész is. Szerző: Daimbambulka
Rövid videó kóstolók, ennek nem lehet ellenállni
Válasszon egy helyen a legjobb receptek közül
Minden nap tipp ízletes fogásokra az egész családnak