A nagy hőségben, forró napokon, kánikulában nincs is jobb, mint hűsölni egy kicsit és szürcsölgetni a kedvenc, jobbnál jobb limonádékat, hűsítő italokat. Ebben a gyűjtemémnyben 12 kihagyhatatlan házi limonádé receptet gyűjtöttünk össze. Finom gyümölcs, frissítő menta, vagy éppen uborka, esetleg egy csepp alkohol... Mindenki megtalálja kedvencét!
A nagy hőségben, forró napokon, kánikulában nincs is jobb, mint hűsölni egy kicsit és szürcsölgetni a kedvenc, jobbnál jobb limonádékat, hűsítő italokat. Ebben a gyűjtemémnyben 12 kihagyhatatlan házi limonádé receptet gyűjtöttünk össze. Finom gyümölcs, frissítő menta, vagy éppen uborka, esetleg egy csepp alkohol... Mindenki megtalálja kedvencét!
1. Cseresznyés limonádé
Szükségünk lesz: 3 bögre magozott cseresznye, 2 db lime, 6 bögre víz, ½ bögre kristálycukor vagy méz, jég, lime-szelet, cseresznye díszítéshez
A lime-ot alaposan megtisztítjuk, felszeleteljük és a cseresznyével együtt turmixgépbe tesszük. Hozzáadjuk a cukrot és leturmixoljuk. Hozzáadunk 2 bögre vizet, még egyszer jó alaposan eldolgozzuk. A masszát kis lyukú szitán átpasszírozzuk, felöntjük a maradék vízzel, lehűtjük, jéggel és lime-karikával fogyasztjuk. Egészégetekre!
Forrás: Laylita
2. Görögdinnyés-málnás limonádl
Szükségünk lesz: 900 g görögdinnye, 240 ml citromlé, 140 g fagyasztott málna, 240 ml víz, ízlés szerint méz, jég, díszítéshez: dinnye, málna, citrom
A dinnyét, málnát, citromlevet, mézet turmixgépbe tesszük és leturmixoljuk. Ha szükségesnek tartjuk, átpasszírozzuk, de én szeretem a nagyobb darabokat, így ezt a lépést kihagytam. Felöntjük a vízzel, elkeverjük, lehűtve, jéggel fogyasztjuk. Gyümölccsel díszítjük.
Forrás: Gourmandeinthekitchen
3. Rozmaringos-mézes limonádé
Szükségünk lesz: 2 csésze citromlé, 2 csésze méz, 4 csésze víz, citrom díszítéshez, rozmaringág (ízlés szerint)
Egy nagyobb üvegben elkeverjük a mézet és a citromlevet, hozzáadjuk a vizet, a citromszeleteket és a rozmaringot. 2 órát pihentetjük (hűtőben), jéggel fogyasztjuk.
Forrás: Nutmegnanny
4. Epres-vodkás limonádé
Szükségünk lesz: 500 g friss eper, citromszeletek, 150 ml vodka, 1 l víz, eper díszítéshez
A vizet elkeverjük a vodkával. Az epret leturmixoljuk, ízlés szerint cukorral vagy mézzel édesítjük. Hozzáadjuk a vodkás vízhez, elkeverjük, legalább 2 órára hűtőszerkénybe tesszük. Eperrel, citromkarikával díszíthetjük, jéggel fogyasztjuk. Egészségetekre!
Forrás: Nutmegnanny
5. Mentás limonádé
Szükségünk lesz: 6 ev. kanál kristálycukor, 1/2 bögre víz, 1/2 bögre citromlé, 40 db mentalevél, 20 db jégkocka
A vizet edénybe töltjük, hozzáadjuk a cukrot és kis lángon elkezdjük melegíteni. Amikor már elkészült a cukorszirup, levesszük a tűzről és szobahőmérsékletűre hűtjük. Hozzáadjuk a citromlevet, a mentaleveleket, a jeget, majd az egészet jó alaposan leturmixoljuk. Poharakba töltjük, mentalevéllel díszítjük. Egészségetekre!
Forrás: Anediblemosaic
6. Citromos limonádé mézzel és levendulával
Szükségünk lesz: 2 csésze víz, 1 csésze méz, 2 kv kanál szárított levendulavirág, 1 csésze frissen facsart citromlé, 2 csésze hideg víz, jég, citrom díszítéshez
A vizet és a mézet edénybe tesszük, kis lángon addig melegítjük, amíg egységes folyadékot nem kapunk. Hozzáadjuk a levendulát és 2-3 percig együtt főzzük. Levesszük a lángról és kb. 20 percig hagyjuk lúgozódni. Átpasszírozzuk és legalább 1 órára hűtőszekrénybe tesszük. Az elkészült szirupot vízzel felöntjük, hozzáadjuk a citromlevet, a jeged, citromkarikát. Egészségetekre!
Forrás: Wonkywonderful
7. Epres-citromos limonádé
Szükségünk lesz: 1,5 bögre leturmixolt eper, 6 ev. kanál citromlé, 4 ev. kanál eperszirup, 350 ml víz, jég, díszítéshez eper és citrom
A leturmixolt eperhez hozzáadjuk a citromlevet, az eperszirupot és alaposan elkeverjük. A pohárba jeget teszünk, félig felöntjük az epres masszával, majd rátöltjük a vizet. Egészségetekre!
Forrás: Wonkywonderful
8. Gránátalmás limonádé
Szükségünk lesz: 4 bögre víz, 3/4 bögre kristálycukor, 1 bögre frissen facsart citromlé, 3/4 bögre gránátalma dzsúsz, 1,5 bögre szénsavas ásványvíz, jég, gránátalmamag díszítéshez
1 bögre vizet edénybe töltünk, hozzáadjuk a cukrot és addig melegítjük, amíg a cukor fel nem oldódik. Leveszük a lángról, kihűtjük. A szirupot elkeverjük a maradék vízzel, hozzáadjuk a citromlevet, a gránátalma dzsúszt és felöntjük az ásványvízzel. Elkeverjük, pohárba töltjük, jéggel, citromlével és gránátalmamaggal megszórjuk, majd fogyasztjuk.
Forrás: Spoonfulofflavor
9. Spenótos ital
Szükségünk lesz: 8 csészényi friss spenótlevél, 2 db citrom, 1/2 db uborka, 1 db körte, 2 db alma, víz (sűrűségtől függően, amilyet mi szeretnénk)
A citromot megmossuk, félbe vágjuk és felszeleteljük. Az almát, körtét és uborkát meghámozzuk, felkockázzuk, majd a citrommal együtt leturmixoljuk. Hozzáadjuk a megmosott és lecsepegtetett spenótlevelet, pépessé dolgozzuk. Ízlés szerinti mennyiségű vízzel felöntjük, jéggel fogyasztjuk. Egészségetekre!
Forrás: Noshandnourish
10. Bazsalikomos-epres limonádé
Szükségünk lesz: 2 bögre eper, 1/4 bögre friss bazsalikomlevél, 1/3 bögre frissen facsart citromlé, 1 evőkanál méz, víz és jég
Az epret, bazsalikomlevelet, felszeletelt citromot leturmixoljuk. Hozzáadjuk a mézet, elkeverjük, vízzel felöntjük. Poharakba töltjük, jéggel fogyasztjuk, bazsalikomlevéllel díszatjük. Egészségetekre!
Forrás: Runningtothekitchen
11. Uborkás limonádé
Szükségünk lesz: 2,5 l víz, 1 és 3/4 bögre kristálycukor, 2 bögre frissen facsart citromlé, 4 db uborka, 1 bögre mentalevél
A vizet, cukrot, citromlevet edénybe tesszük és addig keverjük, amíg a cukor fel nem oldódik. Az uborkát meghámozzuk, félbe vágjuk, a magokat eltávolítjuk és leturmixoljuk. Az uborkát átpasszírozzuk, elkeverjük a mozsárban pépesre dolgozott mentalevéllel, majd hozzáadjuk a cukros-citromos vízhez. Elkeverjük, hűtőszekrénybe tesszük. Jéggel fogyasztjuk.
Forrás: Andrewzimmern
12. Gyömbéres limonádé
Szükségünk lesz: 280 g friss gyömbér, 2 csésze cukor, 10 csésze víz, 2 csésze friss citromlé
A gyömbért meghámozzuk, apróra vágjuk, edénybe tesszük. Hozzáadjuk a cukrot és felöntjük 4 csésze vízzel. Felforraljuk, majd kis lángon kb. 45 percig főzzük. Kihűtjük, átpasszírozzuk, kanállal jó alaposan átnyomkodjuk a szűrőn. Kihűtjük, hozzáadjuk a citromlevet, a maradék vizet és elkeverjük. Citrommal díszítjük, jéggel fogyasztjuk.
Forrás: Thekitchn
Rövid videó kóstolók, ennek nem lehet ellenállni
Válasszon egy helyen a legjobb receptek közül
Minden nap tipp ízletes fogásokra az egész családnak