Biztos ismerős az érzés, amikor szombaton még azon gondolkodunk, mit is készítsünk vasárnapra. Ez a kis összeállítást ezt a döntést szeretné megkönnyíteni.
Biztos ismerős az érzés, amikor szombaton még azon gondolkodunk, mit is készítsünk vasárnapra. Ez a kis összeállítást ezt a döntést szeretné megkönnyíteni.
1. Csirkecomb zöldséges ágyon
Ha egyetlen serpenyőben, sütőtálban készül el a vacsora vagy ebéd, akkor az nekem nagy segítség! Ennél a receptnél egész egyszerűen felkockáztam a zöldségeket, rizzsel elkevertem, rátettem a fűszerezett csirkecombokat és nemes egyszerűséggel készre sütöttem. Hogy a csirkecomb szép színt kapjon, a sütés előtt vajat is tettem rá.
2. Csirkemelles sajtmártásos tepsis tészta
A sült tészták nagy előnye, hogy minden egyes alkalommal más és más ízvilágot tudunk az asztalra varázsolni. A hozzávalók, fűszerek kombinációja megannyi finomságot tud létrehozni. Legutóbb csirkemelles sajtmártásos tepsis tésztát késztettem. Az elkészítés nagyon egyszerű: a csirkemellet lepirítjuk, a tésztát megfőzzük, a sajtmártást elkészítjük (csomó lehetőségünk van, pl. a sajt kiválasztásánál), az egyes előkészített alapanyagokat tepsibe tesszük és megsütjük. Szerző: Mineralka
3. Zöldséges sült csirke, egyetlen tepsiben
Az egész napos munka után jól esik, ha az előre előkészített alapanyagot csak betesszük a sütőbe, a sütő pedig elvégzi a dolgát. A zöldséges sült csirke, egyetlen tepsiben tipikusan ilyen étel. A csirkét mindig előző nap pácolom be, majd másnap feldarabolom a zöldségeket, a finom husira szórom és csak berakom a sütőbe. A csirke egy óra alatt, lefedve szépen megpuhul. Ezután leveszem a fóliát, megforgatom, a csirkecombokat felülre teszem a zöldségekre, és fél óra alatt szépen ropogósra pirul. Általában vacsorának készítem, és mivel sokat nem kell vele aznap foglalkozni, jut időm a főzésen kívül másra is.
4. Pikáns zöldséges csirkemell
Aki szereti a keleti ízeket, a csirkét és a zöldségeket, annak a pikáns zöldséges csirkemell telitalálat. A husi, miközben puhára fő, átveszi a zöldségek és a fűszerek ízét. Gyömbér, paprika, répa, gomba, lilahagyma, újhagyma, friss zöldbab – csodás ízek. Utolsó előtti lépésként keményítővel sűrítem, végül hozzáadom a chili szószt. Mivel szeretjük az erős és csípős ételeket, így ezzel nem spórolok. Azért nem árt vigyázni, mert a chili paprika már az elején belekerült, a csípősséget pedig már a borecettel és cukorral sem tudjuk ellensúlyozni.
5. Rántott csirkemell kínai módra
Ha már kicsit unalmas a klasszikus rántott csirkemell, akkor ezt a receptet ki kell próbálni. A mártás csodát tesz az étellel, az édes-sós íz kiválóan illik a csirkehúshoz. A rántott csirkemell kínai módra egy kiváló alternatíva a már klasszikus ételre.
6. Pirított pikáns-joghurtos csirkemell
Ha kacsingatunk a kelet konyha felé, akkor mindenképp érdemes kipróbálni a pirított pikáns-joghurtos csirkemellet. Finom, fűszeres, szaftos, és finom jázminrizzsel tálalva az igazi. Én nagyon csípősre szoktam fűszerezni, mivel a család odavan a csípős ízért. A szójaszósz és chili szósz szerencsére már könnyen beszerezhető, és a szárított paradicsom is kapható már nagyobb bevásárlóközpontokban, így az elkészítése tényleg nem ütközik különösebb akadályokba.
7. Csirkemell krémes mustáros mártással
A csirkemell egyik nagy előnye, hogy számtalan módon el lehet készíteni. Nem vicc, mindenki másképp csinálja, más-más zöldséggel, fűszerekkel, módszerrel… A csirkemell krémes mustáros mártással finom currys páccal készül, egy kis répával, valamint tejfölös-mustáros szósszal. Szerintem nagyon ötletes recept, remek ízvilággal. Curry fűszerkeverék helyett már curry pasztával is készítettem, amitől jó csípős, pikáns lett.
8. Pikáns, csiperkés, szaftos csirkemell
Gyors ebéd? Naná! Csirke, gomba, vöröshagyma, a többi pedig már csak az íz kedvéért. A szaft lágy és krémes, a jó minőségű főzőtejszínnek és az ízeknek köszönhetően, a csirke lágy és puha, az ízvilág pedig az egyszerű fűszereknek és chilli paprikának köszönhetően kellően pikáns. Amíg a mártás készül, a rizst is el tudjuk készíteni.
9. Gombás csirkemell rizzsel
A gombás csirkemell rizzsel a konyhámban egy olyan örök klasszikusnak számít, amit egyszerűen nem lehet elrontani, a család pedig mindig örömmel fogad. Mondják is, hogy hetente többször megennék, de én azért igyekszem kicsit ritkábbra venni az étel elkészítését. Ez is egy tipikusan olyan recept, ami rengeteg módon elkészíthető. A fűszerezés, a gomba fajtája, konzerv vagy friss, natúr vagy tejszínes, rizs, rizibizi, esetleg kukorica a rizsbe. Íme a mi kedvencünk, petrezselymes-kukoricás burgonyával.
10. Csirkehús kínai módra, főtt rizzsel
Én nagyon kedvelem a keleti, ázsiai ételeket és ízeket, szívesen kísérletezgetek alapanyagokkal, fűszerekkel és technikákkal. Ha viszont nincs otthon megfelelő fűszer, vagy fűszerkeverék, de mégis valami izgalmasabbra vágyok, akkor egyszerűen csirkehúst készítek kínai módra, főtt rizzsel. A keleti ízvilágot a szójaszósz, a worcester szósz és a póréhagyma adja. Bátran használható shiitake gomba is, és ha valaki szereti, akkor a chilli vagy csípős mártás sem hiányozhat a fogásból.
11. Csirketallérok sajtos tésztában
A csirketallérok sajtos tésztában fő fogásnak és köretnek is tökéletesek! Titka a jó apróra vágott csirkemell, amit tojással, majonézzel, reszelt sajttal és fűszerekkel ízesítünk. A kapott masszából kis falatkákat – lepénykéket vagy tallérokat formázunk, és mindkét oldalát aranyszínűre sütjük. Ha fő fogás, akkor köretnek főtt burgonyával és paradicsomos salátával kínálom, köretként pedig szinte bármihez illik.
12. Mézes csirkecomb újhagymás burgonyapürével
Egyszerű, mégis pompás főétel, gyorsan, kevés energiaráfordítással. A pác nem nagy kunszt, csupán pár pillanat alatt elkeverjük, megkenjük vele a csirkecombot, a husit még pirospaprikával megszórjuk, ezután készre sütjük. Én pikáns, csípős paprikát használtam, és természetesen szinte bármilyen csirkés fűszerkeveréket használhatunk. A mézes csirkecombot újhagymás burgonyapürével tálaltam, és hozzá még egy kis tojástekercs is készült – maradék tojásból.
Rövid videó kóstolók, ennek nem lehet ellenállni
Válasszon egy helyen a legjobb receptek közül
Minden nap tipp ízletes fogásokra az egész családnak