TopReceptek.hu Húsételek Csirkehús 12 kiváló vasárnapi ebédötlet
12 kiváló vasárnapi ebédötlet
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra    ·   24.2.2022

12 kiváló vasárnapi ebédötlet

Biztos ismerős az érzés, amikor szombaton még azon gondolkodunk, mit is készítsünk vasárnapra. Ez a kis összeállítást ezt a döntést szeretné megkönnyíteni.

SZEZONÁLIS ÉTELEK

1. Csirkecomb zöldséges ágyon

Ha egyetlen serpenyőben, sütőtálban készül el a vacsora vagy ebéd, akkor az nekem nagy segítség! Ennél a receptnél egész egyszerűen felkockáztam a zöldségeket, rizzsel elkevertem, rátettem a fűszerezett csirkecombokat és nemes egyszerűséggel készre sütöttem. Hogy a csirkecomb szép színt kapjon, a sütés előtt vajat is tettem rá.

A recept ITT található

2. Csirkemelles sajtmártásos tepsis tészta

A sült tészták nagy előnye, hogy minden egyes alkalommal más és más ízvilágot tudunk az asztalra varázsolni. A hozzávalók, fűszerek kombinációja megannyi finomságot tud létrehozni. Legutóbb csirkemelles sajtmártásos tepsis tésztát késztettem. Az elkészítés nagyon egyszerű: a csirkemellet lepirítjuk, a tésztát megfőzzük, a sajtmártást elkészítjük (csomó lehetőségünk van, pl. a sajt kiválasztásánál), az egyes előkészített alapanyagokat tepsibe tesszük és megsütjük. Szerző: Mineralka

A recept ITT található

3. Zöldséges sült csirke, egyetlen tepsiben

Az egész napos munka után jól esik, ha az előre előkészített alapanyagot csak betesszük a sütőbe, a sütő pedig elvégzi a dolgát. A zöldséges sült csirke, egyetlen tepsiben tipikusan ilyen étel. A csirkét mindig előző nap pácolom be, majd másnap feldarabolom a zöldségeket, a finom husira szórom és csak berakom a sütőbe. A csirke egy óra alatt, lefedve szépen megpuhul. Ezután leveszem a fóliát, megforgatom, a csirkecombokat felülre teszem a zöldségekre, és fél óra alatt szépen ropogósra pirul. Általában vacsorának készítem, és mivel sokat nem kell vele aznap foglalkozni, jut időm a főzésen kívül másra is.

A recept ITT található

4. Pikáns zöldséges csirkemell

Aki szereti a keleti ízeket, a csirkét és a zöldségeket, annak a pikáns zöldséges csirkemell telitalálat. A husi, miközben puhára fő, átveszi a zöldségek és a fűszerek ízét. Gyömbér, paprika, répa, gomba, lilahagyma, újhagyma, friss zöldbab – csodás ízek. Utolsó előtti lépésként keményítővel sűrítem, végül hozzáadom a chili szószt. Mivel szeretjük az erős és csípős ételeket, így ezzel nem spórolok. Azért nem árt vigyázni, mert a chili paprika már az elején belekerült, a csípősséget pedig már a borecettel és cukorral sem tudjuk ellensúlyozni.

A recept ITT található

5. Rántott csirkemell kínai módra

Ha már kicsit unalmas a klasszikus rántott csirkemell, akkor ezt a receptet ki kell próbálni. A mártás csodát tesz az étellel, az édes-sós íz kiválóan illik a csirkehúshoz. A rántott csirkemell kínai módra egy kiváló alternatíva a már klasszikus ételre.

A recept ITT található

6. Pirított pikáns-joghurtos csirkemell

Ha kacsingatunk a kelet konyha felé, akkor mindenképp érdemes kipróbálni a pirított pikáns-joghurtos csirkemellet. Finom, fűszeres, szaftos, és finom jázminrizzsel tálalva az igazi. Én nagyon csípősre szoktam fűszerezni, mivel a család odavan a csípős ízért. A szójaszósz és chili szósz szerencsére már könnyen beszerezhető, és a szárított paradicsom is kapható már nagyobb bevásárlóközpontokban, így az elkészítése tényleg nem ütközik különösebb akadályokba.

A recept ITT található

7. Csirkemell krémes mustáros mártással

A csirkemell egyik nagy előnye, hogy számtalan módon el lehet készíteni. Nem vicc, mindenki másképp csinálja, más-más zöldséggel, fűszerekkel, módszerrel… A csirkemell krémes mustáros mártással finom currys páccal készül, egy kis répával, valamint tejfölös-mustáros szósszal. Szerintem nagyon ötletes recept, remek ízvilággal. Curry fűszerkeverék helyett már curry pasztával is készítettem, amitől jó csípős, pikáns lett.

A recept ITT található

8. Pikáns, csiperkés, szaftos csirkemell

Gyors ebéd? Naná! Csirke, gomba, vöröshagyma, a többi pedig már csak az íz kedvéért. A szaft lágy és krémes, a jó minőségű főzőtejszínnek és az ízeknek köszönhetően, a csirke lágy és puha, az ízvilág pedig az egyszerű fűszereknek és chilli paprikának köszönhetően kellően pikáns. Amíg a mártás készül, a rizst is el tudjuk készíteni.

A recept ITT található

9. Gombás csirkemell rizzsel

A gombás csirkemell rizzsel a konyhámban egy olyan örök klasszikusnak számít, amit egyszerűen nem lehet elrontani, a család pedig mindig örömmel fogad. Mondják is, hogy hetente többször megennék, de én azért igyekszem kicsit ritkábbra venni az étel elkészítését. Ez is egy tipikusan olyan recept, ami rengeteg módon elkészíthető. A fűszerezés, a gomba fajtája, konzerv vagy friss, natúr vagy tejszínes, rizs, rizibizi, esetleg kukorica a rizsbe. Íme a mi kedvencünk, petrezselymes-kukoricás burgonyával.

A recept ITT található

10. Csirkehús kínai módra, főtt rizzsel

Én nagyon kedvelem a keleti, ázsiai ételeket és ízeket, szívesen kísérletezgetek alapanyagokkal, fűszerekkel és technikákkal. Ha viszont nincs otthon megfelelő fűszer, vagy fűszerkeverék, de mégis valami izgalmasabbra vágyok, akkor egyszerűen csirkehúst készítek kínai módra, főtt rizzsel. A keleti ízvilágot a szójaszósz, a worcester szósz és a póréhagyma adja. Bátran használható shiitake gomba is, és ha valaki szereti, akkor a chilli vagy csípős mártás sem hiányozhat a fogásból.

A recept ITT található

11. Csirketallérok sajtos tésztában

A csirketallérok sajtos tésztában fő fogásnak és köretnek is tökéletesek! Titka a jó apróra vágott csirkemell, amit tojással, majonézzel, reszelt sajttal és fűszerekkel ízesítünk. A kapott masszából kis falatkákat – lepénykéket vagy tallérokat formázunk, és mindkét oldalát aranyszínűre sütjük. Ha fő fogás, akkor köretnek főtt burgonyával és paradicsomos salátával kínálom, köretként pedig szinte bármihez illik.

A recept ITT található

12. Mézes csirkecomb újhagymás burgonyapürével

Egyszerű, mégis pompás főétel, gyorsan, kevés energiaráfordítással. A pác nem nagy kunszt, csupán pár pillanat alatt elkeverjük, megkenjük vele a csirkecombot, a husit még pirospaprikával megszórjuk, ezután készre sütjük. Én pikáns, csípős paprikát használtam, és természetesen szinte bármilyen csirkés fűszerkeveréket használhatunk. A mézes csirkecombot újhagymás burgonyapürével tálaltam, és hozzá még egy kis tojástekercs is készült – maradék tojásból.

A recept ITT található

Videó kóstolók

Rövid videó kóstolók, ennek nem lehet ellenállni

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása

Legújabb receptek

Minden nap tipp ízletes fogásokra az egész családnak

Több recept