A gomba igazán hálás konyhai alapanyag: nemcsak önmagában finom (pl. rántva), hanem számos egyszerű és összetettebb étel elengedhetetlen hozzávalója. A következőben 15 jobbnál-jobb pompás, gomba felhasználásával készült ételt gyűjtöttünk össze. Remélem, mindenki megtalálja a maga kedvencét!
A gomba igazán hálás konyhai alapanyag: nemcsak önmagában finom (pl. rántva), hanem számos egyszerű és összetettebb étel elengedhetetlen hozzávalója. A következőben 15 jobbnál-jobb pompás, gomba felhasználásával készült ételt gyűjtöttünk össze. Remélem, mindenki megtalálja a maga kedvencét!
1. Zöldséges csirkemell csíkok kínai módra
Portobello vagy csiperke gombával készül ez a pompás főétel, jó sok zöldséggel és csirkemellel. Finom vacsora a mindennapokra!
A recept ITT található
2. Tejszínes-gombás sertéskocka
Ennél a fosánál természetesen a húsé a főszerep, de természetesen a gomba is elég sok szerepet kap. Pompás, laktató étel, fogyaszthatjuk rizzsel, burgonyával, de akár tésztával is.
A recept ITT található
3. Szalonnával, sajttal és gombával tűzdelt burgonya
Főételnek és köretnek is tökéletesen megállja a helyét. Az elkészítéséhez friss csiperkét használtunk.
A recept ITT található
4. Töltött csirkemell gombamártással
A gombamártás nemcsak rendkívül finom, hanem ha netán kiszáradna a csirkemell, akkor a mártással ellensúlyozni tudjuk.
A recept ITT található
5. Sült sertéskaraj gombával, paradicsommal és sajttal
A húsos gyors fogások kiemelkedő képviselője. A húsra csak rárétegezzük a jobbnál jobb feltéteket, és készre sütjük.
A recept ITT található
6. Gombamártás knédlivel
Bár a gombamártást elsősorban knédlivel ajánljuk, házi zsemlegombóccal is tökéletes. A mártás savanykás-pikáns állagát az ecetnek köszönhetően kapja.
A recept ITT található
7. Gombás krumplileves
Egyszerű és ízletes leves, őszi napokon nagyon jól esik egy tányérral, jó forrón.
A recept ITT található
8. Pikáns zöldséges csirkemell
A sok-sok zöldség és a gomba a további szószokkal együtt teszi igazán fantasztikussá a fogást.
A recept ITT található
Receptgyűjteményünk a következő oldalon folytatódik
9. Szalonnába göngyölt réteges darált hús
A darált húson kívül a hagymás gomba kihagyhatatlan eleme ennek a finomságnak.
A recept ITT található
10. Csirkemell zöldséges-burgonyás takaróval
Egy újabb gyors fogás, pirított hagymás-gombás feltéttel. Csak betesszük a tepsibe és készre sütjük.
A recept ITT található
11. Tejszínes-gombás marhaszelet
Egy pompás recept a vasárnapi maradék húsleves újrahasznosítására.
A recept ITT található
12. Vajas, gombás, fehérboros csirkemell
A csirkemellet lepirítjuk, a hagymát és a gombát vajon szintén megpirítjuk, majd hozzáadjuk a húst, a bort és készre pároljuk.
A recept ITT található
13. Szaftos gombás sertéshús
A gomba és sertéshús párosításából rengeteg variáció és étel kihozható, többek között ezek a finomságok:
Szaftos gombás sertéstarja ITT
Szaftos sertéstarja ITT
Gombás sertésszelet ITT
14. Tejszínes-gombás krumplileves
Más néven Kulajda.
A recept ITT található
15. Rántott töltött camembert sajtos mártással
Igazi különlegesség. A gombás töltelékkel töltjük meg a sajtot, amit aztán bepanírozunk és olajban aranybarnára sütünk. Sajtos mártással tálaljuk.
A recept ITT található
Minden nap tipp ízletes fogásokra az egész családnak
Rövid videó kóstolók, ennek nem lehet ellenállni
Válasszon egy helyen a legjobb receptek közül