TopReceptek.hu Tippek és trükkök 15 kiváló recept gombaimádóknak
15 kiváló recept gombaimádóknak
15 kiváló recept gombaimádóknak
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

A gomba igazán hálás konyhai alapanyag: nemcsak önmagában finom (pl. rántva), hanem számos egyszerű és összetettebb étel elengedhetetlen hozzávalója. A következőben 15 jobbnál-jobb pompás, gomba felhasználásával készült ételt gyűjtöttünk össze. Remélem, mindenki megtalálja a maga kedvencét!

Viki78    ·   23.10.2017

15 kiváló recept gombaimádóknak

A gomba igazán hálás konyhai alapanyag: nemcsak önmagában finom (pl. rántva), hanem számos egyszerű és összetettebb étel elengedhetetlen hozzávalója. A következőben 15 jobbnál-jobb pompás, gomba felhasználásával készült ételt gyűjtöttünk össze. Remélem, mindenki megtalálja a maga kedvencét!

1. Zöldséges csirkemell csíkok kínai módra

Portobello vagy csiperke gombával készül ez a pompás főétel, jó sok zöldséggel és csirkemellel. Finom vacsora a mindennapokra!

A recept ITT található

Zöldséges csirkemell csíkok kínai módra, lépés 1

 

2. Tejszínes-gombás sertéskocka

Ennél a fosánál természetesen a húsé a főszerep, de természetesen a gomba is elég sok szerepet kap. Pompás, laktató étel,  fogyaszthatjuk rizzsel, burgonyával, de akár tésztával is.

A recept ITT található

Tejszínes-gombás sertéskocka, lépés 2

 

3. Szalonnával, sajttal és gombával tűzdelt burgonya

Főételnek és köretnek is tökéletesen megállja a helyét. Az elkészítéséhez friss csiperkét használtunk.

A recept ITT található

Szalonnával, sajttal és gombával tűzdelt burgonya, lépés 3

 

4. Töltött csirkemell gombamártással

A gombamártás nemcsak rendkívül finom, hanem ha netán kiszáradna a csirkemell, akkor a mártással ellensúlyozni tudjuk.

A recept ITT található

Töltött csirkemell gombamártással, lépés 4

 

5. Sült sertéskaraj gombával, paradicsommal és sajttal

A húsos gyors fogások kiemelkedő képviselője. A húsra csak rárétegezzük a jobbnál jobb feltéteket, és készre sütjük.

A recept ITT található

Sült sertéskaraj gombával, paradicsommal és sajttal, lépés 5

 

6. Gombamártás knédlivel

Bár a gombamártást elsősorban knédlivel ajánljuk, házi zsemlegombóccal is tökéletes. A mártás savanykás-pikáns állagát az ecetnek köszönhetően kapja.

A recept ITT található

Gombamártás knédlivel, lépés 6

 

7. Gombás krumplileves

Egyszerű és ízletes leves, őszi napokon nagyon jól esik egy tányérral, jó forrón.

A recept ITT található

Gombás krumplileves, lépés 7

 

8. Pikáns zöldséges csirkemell

A sok-sok zöldség és a gomba a további szószokkal együtt teszi igazán fantasztikussá a fogást.

A recept ITT található

Pikáns zöldséges csirkemell, lépés 8

Receptgyűjteményünk a következő oldalon folytatódik 

  

 

9. Szalonnába göngyölt réteges darált hús

A darált húson kívül a hagymás gomba kihagyhatatlan eleme ennek a finomságnak.

A recept ITT található

Szalonnába gyöngyölt réteges darált hús, lépés 9

 

10. Csirkemell zöldséges-burgonyás takaróval

Egy újabb gyors fogás, pirított hagymás-gombás feltéttel. Csak betesszük a tepsibe és készre sütjük.

A recept ITT található

Csirkemell burgonyás-zöldséges takaróval, lépés 10

 

11. Tejszínes-gombás marhaszelet

Egy pompás recept a vasárnapi maradék húsleves újrahasznosítására.

A recept ITT található

Tejszínes-gombás marhaszelet, lépés 11

 

12. Vajas, gombás, fehérboros csirkemell

A csirkemellet lepirítjuk, a hagymát és a gombát vajon szintén megpirítjuk, majd hozzáadjuk a húst, a bort és készre pároljuk.

A recept ITT található

Vajas, gombás, fehérboros csirkemell, lépés 12

 

13. Szaftos gombás sertéshús

A gomba és sertéshús párosításából rengeteg variáció és étel kihozható, többek között ezek a finomságok:

Szaftos gombás sertéstarja ITT

Szaftos sertéstarja ITT

Gombás sertésszelet ITT

Szaftos sertéstarja, lépés 13

 

14. Tejszínes-gombás krumplileves

Más néven Kulajda.

A recept ITT található

Kulajda, avagy tejszínes-gombás krumplileves friss kaporral, lépés 14

 

15. Rántott töltött camembert sajtos mártással

Igazi különlegesség. A gombás töltelékkel töltjük meg a sajtot, amit aztán bepanírozunk és olajban aranybarnára sütünk. Sajtos mártással tálaljuk.

A recept ITT található

Kirántott töltött camembert sajtos mártással, lépés 15

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása