A gomba igazán hálás konyhai alapanyag: nemcsak önmagában finom (pl. rántva), hanem számos egyszerű és összetettebb étel elengedhetetlen hozzávalója. A következőben 15 jobbnál-jobb pompás, gomba felhasználásával készült ételt gyűjtöttünk össze. Remélem, mindenki megtalálja a maga kedvencét!
9. Szalonnába göngyölt réteges darált hús
A darált húson kívül a hagymás gomba kihagyhatatlan eleme ennek a finomságnak.
A recept ITT található
10. Csirkemell zöldséges-burgonyás takaróval
Egy újabb gyors fogás, pirított hagymás-gombás feltéttel. Csak betesszük a tepsibe és készre sütjük.
A recept ITT található
11. Tejszínes-gombás marhaszelet
Egy pompás recept a vasárnapi maradék húsleves újrahasznosítására.
A recept ITT található
12. Vajas, gombás, fehérboros csirkemell
A csirkemellet lepirítjuk, a hagymát és a gombát vajon szintén megpirítjuk, majd hozzáadjuk a húst, a bort és készre pároljuk.
A recept ITT található
13. Szaftos gombás sertéshús
A gomba és sertéshús párosításából rengeteg variáció és étel kihozható, többek között ezek a finomságok:
Szaftos gombás sertéstarja ITT
Szaftos sertéstarja ITT
Gombás sertésszelet ITT
14. Tejszínes-gombás krumplileves
Más néven Kulajda.
A recept ITT található
15. Rántott töltött camembert sajtos mártással
Igazi különlegesség. A gombás töltelékkel töltjük meg a sajtot, amit aztán bepanírozunk és olajban aranybarnára sütünk. Sajtos mártással tálaljuk.
A recept ITT található
Rövid videó kóstolók, ennek nem lehet ellenállni
Válasszon egy helyen a legjobb receptek közül
Minden nap tipp ízletes fogásokra az egész családnak