6 kiváló melegszendvics tipp

A melegszendvics egy kiváló alternatíva hirtelen jött éhség esetén, de finom és gyors vacsorának is megállja a helyét. Szendvicskenyér helyett akár öregebb, szárazabb péksütemény is használható, sőt, akár még a hűtőben meghúzódó krumplipüré is. Gyűjtsön ötleteket az összegyűjtött tippekből, és próbálja ki őket.

Hozzáadta:Viki78, 18.10.2016
Kategória: Tippek és trükkök
6 kiváló melegszendvics tipp

1. Burgonyás melegszendvics

Szükségünk lesz: 3-4 burgonya, só, bors, szendvicskenyér/kenyér, olaj

A burgonyát megmossuk, megtisztítjuk és kis lyukú reszelőn lereszeljük, sózzuk és borsozzuk. A kenyeret előkészítjük/felszeleteljük. A kenyerekre rárakjuk a reszelt burgonyát és egyenletes vastagságúra igazítjuk. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, majd a szendvicset a burgonyás felével lefelé a serpenyőbe tesszük. A szendvicset aranyszínűre sütjük.

2. „Nagyon gyors” melegszendvics

Szükségünk lesz: 3-4 virsli, 1 db paradicsom, 2 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál majonéz, 3 evőkanál ketchup, 10 szelet kenyér, 100 g reszelni való sajt, só, bors, ízlés szerint zöldfűszer

A virslit és a paradicsomot apró kockára vágjuk és összekeverjük. Hozzáadjuk a zöldfűszert (ízlés szerint), majd sózzuk és borsozzuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a ketchupot és a majonézt. Az egész feltétet alaposan összekeverjük. A sajtot egy nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Előkészítjük a kenyereket, megkenjük a feltéttel és megszórjuk a sajttal. A szendvicseket egy sütőpapírral kibélelt tepsire rakjuk és 200 fokra előmelegített sütőben 15 percet sütjük.

3. Burgonyapürés melegszendvics

Szükségünk lesz: 200 g burgonyapüré, 1 db tojás, 2 evőkanál majonéz, 2 db újhagyma, bors, 100 g reszelni való sajt, 3 evőkanál majonéz, só, bors, kapor

A sütőt bekapcsoljuk, előmelegítjük 175 fokra, majd egy tepsit előkészítünk és sütőpapírral kibélelünk. A burgonyapürét (lehet maradék is az előző napról) elkeverjük a tojással, a 2 evőkanál majonézzel és a vékonyra karikázott újhagymával. A kenyérszeleteket a tepsire rakjuk, megkenjük a burgonyás feltéttel (ízlés szerint sózzuk), erre kerül a majonéz, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd megszórjuk a lereszelt sajttal és az apróra vágott kaporral. A szendvicseket 10 percet sütjük. Jó étvágyat!

4. Kolbászos melegszendvics

Szükségünk lesz: 1 db tojás, 1 evőkanál majonéz, 1 kávéskanál sűrített paradicsom, 1 szál kolbász, 20 g reszelni való sajt, kenyér, ízlés szerint zöldfűszer

A tojást a majonézzel és a paradicsompürével alaposan elkeverjük. A kolbászt és a sajtot apró kockákra vágjuk. A kenyérszeleteket egy sütőpapírral kibélelt tepsire rakjuk, megkenjük a tojásos-majonézes-paradicsomos feltéttel, és rászórjuk az apróra vágott kolbászt és sajtot. A szendvicseket 200 fokra előmelegített sütőben sütjük addig, míg a sajt meg nem olvad.

5. „Lapos pizza” melegszendvics

Szükségünk lesz: 1 csomag kenyér, 250 g reszelni való sajt, 300 g főtt kolbász, 2 db paradicsom, 4 evőkanál majonéz, 5 evőkanál ketchup, ízlés szerint zöldfűszer

A szendvicskenyereket előkészítjük – a kenyeret kb. 1 cm vastag szeletekre vágjuk. A főtt kolbászt és a sajtot nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Ha a kolbászt nem sikerül lereszelni, akkor elég, ha vékony szeletekre vágjuk, vagy héjából kicsomagoljuk és villával szétnyomkodjuk. A kolbászt összekeverjük a reszelt sajttal, hozzáadjuk a majonézt, a ketchupot és alaposan elkeverjük. Ezután a paradicsomot felszeleteljük. A kenyereket egy sütőpapírral kibélelt tepsire rakjuk, rárakjuk a kolbászos-sajtos feltétet, mindegyik kenyérre kerül még egy szelet paradicsom és zöldfűszer ízlés szerint, majd 200 fokra előmelegített sütőben a szendvicseket 15-20 perc alatt készre sütjük.

6. Egyszerű sajtos-sonkás melegszendvics

Szükségünk lesz: kenyér, sonka, reszelni való sajt, ketchup, vaj

A kenyereket egy sütőpapírral kibélelt tepsire rakjuk, megkenjük a vajjal, rárakjuk a szeletelt sonkát, megszórjuk az apró lyukú reszelőn lereszelt sajttal és 200 fokra előmelegített sütőben megsütjük. A megsült szendvicseket ketchuppal díszítjük. Jó étvágyat!