7 tipp a legjobb krémekhez (díszítéshez vagy töltelékhez)

Már unja a klasszikus krémeket? Már nem az igazi a muffin, az ostya vagy a sütemény a bevált krémekkel és töltelékekkel? Merítsen ihletett az itt felsorolt 7 legjobb krémből, melyeket bármilyen édességhez használhat.

Hozzáadta:, 5.10.2016
Kategória: Tippek és trükkök
7 tipp a legjobb krémekhez (díszítéshez vagy töltelékhez)

Alap vajas krém

Szükségünk lesz: 1.5 csésze porcukor, 100 g vaj, 2 evőkanál tejföl, ½ evőkanál vaníliaaroma

A vajat a porcukorral habosra verjük, hozzáadjuk a vaníliaaromát és a tejfölt. A krémet habzsákba töltjük és már díszíthetjük is a muffinokat, tortákat, süteményeket. Ez az alap vajas krém inkább díszítéshez, mint töltéshez használható.

 Narancsos krém

Szükségünk lesz: 200  g vaj, 6 evőkanál sűrített tej, 2 evőkanál porcukor, 2 evőkanál narancslé vagy friss narancs leve, ½ kávéskanál vaníliaaroma

A vajat a porcukorral habosra verjük, hozzákeverjük a sűrített tejet és 1 órára hűtőszekrénybe rakjuk. Ezután hozzákeverjük a vaníliaaromát és narancslevet.

 Kakaós krém

Szükségünk lesz: 4 evőkanál tejföl, 3 evőkanál kakaó, 3 evőkanál porcukor, 20 g vaj

A tejfölt a porcukorral és a kakaóval elkeverjük. A vajat habosra verjük, és kanalanként hozzáadjuk a kakaós-cukros tejfölt. A krémet 1 órára hűtőszekrénybe tesszük, és már használhatjuk is.

 Mascarpone krém

Szükségünk lesz: 240 g mascarpone, 40 g vaj, 100 g porcukor, ízlés szerint vaníliakivonat

A mascarpone sajtot a porcukorral és vaníliakivonattal elkeverjük, fokozatosan hozzákeverjük a puha vajat. A krémet sütemények töltéséhez használjuk.

 Túrókrém (a tésztával együtt sütni kell)

Szükségünk lesz: 250 g túró, 70 g porcukor, 1 db tojás, 1 evőkanál vaníliaaroma

A túrót a porcukorra, tojással és vaníliaaromával kikeverjük. Ezt a tölteléket a süteménnyel együtt meg kell sütni, ugyanis a krém tojást tartamaz.

 Túrókrém (sütés nélkül)

Szükségünk lesz: 140 g túró, 100 g vaj, ízlés szerint porcukor, 50 g ízlés szerinti lekvár

A vajat a porcukorral és a lekvárral habosra verjük, fokozatosan hozzákeverjük a túrót és lágy krémmé dolgozzuk. A kész krémet hűtőbe rakjuk, majd sütemények töltéséhez használhatjuk.

 Fahéjas krém

Szükségünk lesz: 175 g natúr krémsajt (pl. Philadelphia), 100 g vaj, 100 g porcukor, ½ kávéskanál vaníliakivonat, 1 kávéskanál őrölt fahéj

A vajat a porcukorral és vaníliakivonattal habosra verjük hozzáadjuk a fahéjat és kanalanként a krémsajtot. Az egészet krémes állagúra keverjük, és egy órára hűtőbe rakjuk. Ezután már használhatjuk is.

Forrás: Vk