Hagymás rostélyos
Hagymás rostélyos vagy bécsi rostélyos – nálunk ugyanazt takarja – a puha, ízletes marhaszeletet jó sok pirított hagymakarikával megpakolva. A kiklopfolt húst először ízesítjük (só és bors), lisztbe forgatjuk, hirtelen megpirítjuk, majd készre főzzük. A pontot az „i”-re a hagymakarika teszi fel, mit az olajba sütés előtt besóztam, hogy a felesleges nedvességet kihozza, majd paprikás lisztbe forgattam. Köretnek rizs, burgonyapüré, vagy sült krumpli dukál.
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 9.8.2020
Kategória: Főétkezések, Ebéd
Előkészítés:
Sütés/főzés:
- A marhahúst kb. 2 cm vastagra szeleteljük, kiklopfoljuk, mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk, majd lisztbe forgatjuk.
- Kevés olajon hirtelen megpirítjuk a hússzeleteket. 2 db vöröshagymát apróra vágunk és a serpenyőben, amiben a húst is sütöttük, megpirítjuk.
- A pirított hagymára rátesszük a hússzeleteket, rámorzsoljuk a leveskockát és annyi vízzel felötjük, hogy pont ellepje a hússzeleteket. Lefedjük és a húst puhára főzzük.
- A maradék, harmadik hagymát felkarikázzuk. Törlőkendőre tesszük, besózzuk és kb. 10-15 percet várunk, amíg a sónak köszönhetően a felesleges nedvesség kijön a hagymából. A hagymát ezután szárazra töröljük, édes pirospaprikával elkevert lisztbe forgatjuk.
- A hagymát forró olajban ropogósra sütjük.
- Miután a hús megpuhult, tányérra tesszük, köretnek rizst, hasáburgonyát, burgonyapürét szolgálhatunk fel, majd a finom, ropogósra sült hagymakarikával díszítjük.
Forrás: Pečené, varené s Ivou
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Vídeňská hovězí roštěná.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Viedenská hovädzia roštenka.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Wiener Rostbraten mit Zwiebel an.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS