TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Hagymás rostélyos
Hagymás rostélyos
Recept Hagymás rostélyos
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   9.8.2020

Hagymás rostélyos

Hagymás rostélyos vagy bécsi rostélyos – nálunk ugyanazt takarja – a puha, ízletes marhaszeletet jó sok pirított hagymakarikával megpakolva. A kiklopfolt húst először ízesítjük (só és bors), lisztbe forgatjuk, hirtelen megpirítjuk, majd készre főzzük. A pontot az „i”-re a hagymakarika teszi fel, mit az olajba sütés előtt besóztam, hogy a felesleges nedvességet kihozza, majd paprikás lisztbe forgattam. Köretnek rizs, burgonyapüré, vagy sült krumpli dukál.

40 perc
Elkészítés
120 perc
Sütés/főzés
  1. A marhahúst kb. 2 cm vastagra szeleteljük, kiklopfoljuk, mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk, majd lisztbe forgatjuk.
  2. Kevés olajon hirtelen megpirítjuk a hússzeleteket. 2 db vöröshagymát apróra vágunk és a serpenyőben, amiben a húst is sütöttük, megpirítjuk.
  3. A pirított hagymára rátesszük a hússzeleteket, rámorzsoljuk a leveskockát és annyi vízzel felötjük, hogy pont ellepje a hússzeleteket. Lefedjük és a húst puhára főzzük.
  4. A maradék, harmadik hagymát felkarikázzuk. Törlőkendőre tesszük, besózzuk és kb. 10-15 percet várunk, amíg a sónak köszönhetően a felesleges nedvesség kijön a hagymából. A hagymát ezután szárazra töröljük, édes pirospaprikával elkevert lisztbe forgatjuk.
  5. A hagymát forró olajban ropogósra sütjük.
  6. Miután a hús megpuhult, tányérra tesszük, köretnek rizst, hasáburgonyát, burgonyapürét szolgálhatunk fel, majd a finom, ropogósra sült hagymakarikával díszítjük.

Forrás: Pečené, varené s Ivou

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása