Ez az egyszerű módszer nagyon finom lazacot eredményez! Ráadásul nem kerül sok energiába, és még sütőben is el lehet készíteni. Ha ezt egyszer kipróbálja, akkor már csak ezt a módszert fogja használni.
A jó lazac egyik kulcsa, hogy nem kell túlgondolni. Néha hajlamosak vagyonk nagyon sokat törpöpni azon, hogyan lehet még jobbá és még finomabbá tenni a fogásokat. Azonban vannak alapanyagok, melyek úgy finomak ahogy vannak, az elkészítésük pedig egyszerű, csak pár hozzávalóit igényel. A lazac is ilyen alapanyag, a szépsége többek közt az egyszerűségben is rejlik.
Persze azért néhány fűszerre, alapanyagra szükségünk van:
* só,
* zöldfűszer,
* fűszer,
* minőségi olívaolaj.
A halhús gyorsan átsül, még a vastagabb filé is, így búcsút is inthetünk a hosszú konyhai műveleteknek és várakozásnak.
A kb. 1,5 cm vastag lazac nagyjából 4-6 perc alatt sül át. Néha a filé az egyik felén vékonyabb, a másikon viszont elég vastag, ezért a sütési idő inkább irányadó és előfordulhat, hogy akár 8 percet is érdemes hőkezelni. Érdemes sütés közben ránézni a halra, nehogy túlsüljön, vagy odaégjen a tepsi aljához.
1. A sütőt 220 ° C-ra előmelegítjük. A tepsi alját sütőpapírral vagy alufóliával kibéleljük..
2. A lazacfilét megszárítjük, törlőkendővel megtisztítjuk, felitatjuk a felesleges nedvességet.
3. Kevés olívaolajjal meglocsoljuk, kezünkkel beledörzsöljük.
4. Kevés só és bors következik.
5. A húst bőrével lefelé tesszük a tepsibe, majd a tepsi bekerül az előmelegített sütőbe.
6. A sütési idő nagyban függ a filé vastagságától. Általában 4 - 6 perc elég neki. A villás módszerrel győződünk meg arról, hofy elkészült-e: a hús gyönyörűen leválik.
Rövid videó kóstolók, ennek nem lehet ellenállni
Válasszon egy helyen a legjobb receptek közül
Minden nap tipp ízletes fogásokra az egész családnak