Ez az egyszerű módszer nagyon finom lazacot eredményez! Ráadásul nem kerül sok energiába, és még sütőben is el lehet készíteni. Ha ezt egyszer kipróbálja, akkor már csak ezt a módszert fogja használni.
Ez az egyszerű módszer nagyon finom lazacot eredményez! Ráadásul nem kerül sok energiába, és még sütőben is el lehet készíteni. Ha ezt egyszer kipróbálja, akkor már csak ezt a módszert fogja használni.
A jó lazac egyik kulcsa, hogy nem kell túlgondolni. Néha hajlamosak vagyonk nagyon sokat törpöpni azon, hogyan lehet még jobbá és még finomabbá tenni a fogásokat. Azonban vannak alapanyagok, melyek úgy finomak ahogy vannak, az elkészítésük pedig egyszerű, csak pár hozzávalóit igényel. A lazac is ilyen alapanyag, a szépsége többek közt az egyszerűségben is rejlik.
Persze azért néhány fűszerre, alapanyagra szükségünk van:
* só,
* zöldfűszer,
* fűszer,
* minőségi olívaolaj.
A halhús gyorsan átsül, még a vastagabb filé is, így búcsút is inthetünk a hosszú konyhai műveleteknek és várakozásnak.
A kb. 1,5 cm vastag lazac nagyjából 4-6 perc alatt sül át. Néha a filé az egyik felén vékonyabb, a másikon viszont elég vastag, ezért a sütési idő inkább irányadó és előfordulhat, hogy akár 8 percet is érdemes hőkezelni. Érdemes sütés közben ránézni a halra, nehogy túlsüljön, vagy odaégjen a tepsi aljához.
1. A sütőt 220 ° C-ra előmelegítjük. A tepsi alját sütőpapírral vagy alufóliával kibéleljük..
2. A lazacfilét megszárítjük, törlőkendővel megtisztítjuk, felitatjuk a felesleges nedvességet.
3. Kevés olívaolajjal meglocsoljuk, kezünkkel beledörzsöljük.
4. Kevés só és bors következik.
5. A húst bőrével lefelé tesszük a tepsibe, majd a tepsi bekerül az előmelegített sütőbe.
6. A sütési idő nagyban függ a filé vastagságától. Általában 4 - 6 perc elég neki. A villás módszerrel győződünk meg arról, hofy elkészült-e: a hús gyönyörűen leválik.
Rövid videó kóstolók, ennek nem lehet ellenállni
Válasszon egy helyen a legjobb receptek közül
Minden nap tipp ízletes fogásokra az egész családnak