Hogyan készítsük el helyesen a lazacot 5 perc alatt, sütőben?

Recept Hogyan készítsük el helyesen a lazacot 5 perc alatt, sütőben?

Hozzáadta: TopPetra, 23.4.2021

Kategória: Tippek és trükkök, Karácsony, Ünnepek

KÜLDÖTT KÉPEK

Ez az egyszerű módszer nagyon finom lazacot eredményez! Ráadásul nem kerül sok energiába, és még sütőben is el lehet készíteni. Ha ezt egyszer kipróbálja, akkor már csak ezt a módszert fogja használni.

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 23.4.2021

Kategória: Tippek és trükkök, Karácsony, Ünnepek

A jó lazac egyik kulcsa, hogy nem kell túlgondolni. Néha hajlamosak vagyonk nagyon sokat törpöpni azon, hogyan lehet még jobbá és még finomabbá tenni a fogásokat. Azonban vannak alapanyagok,  melyek úgy finomak ahogy vannak, az elkészítésük pedig egyszerű, csak pár hozzávalóit igényel. A lazac is ilyen alapanyag, a szépsége többek közt az egyszerűségben is rejlik.

Persze azért néhány fűszerre, alapanyagra szükségünk van:

        * só,
        * zöldfűszer,
        * fűszer,
        * minőségi olívaolaj.

A halhús gyorsan átsül, még a vastagabb filé is, így búcsút is inthetünk a hosszú konyhai műveleteknek és várakozásnak.

A kb. 1,5 cm vastag lazac nagyjából 4-6 perc alatt sül át. Néha a filé az egyik felén vékonyabb, a másikon viszont elég vastag, ezért a sütési idő inkább irányadó és előfordulhat, hogy akár 8 percet is érdemes hőkezelni. Érdemes sütés közben ránézni a halra, nehogy túlsüljön, vagy odaégjen a tepsi aljához.

 

  1. Mikor készült el a lazac?
    Ha a halhús elkezd szétválni, mikor villával óvatosan beleszúrunk. A hús sütét rózsaszín színű.
  2. Milyen fűszerezést érdemes használni a lazachoz?
    Miután a lazac megsült, érdemes friss zöldfűszerrel megszórni és friss citromlével meglocsolni. Ha valami karakteresebb ízvlágra vágyunk, akkor kenhetünk rá bazsalikompesztót, különböző ízesítésbem. Az olasz gremolata fűszerkeverék is csodás választás, vagy az parított petrezselyemzöld, reszelt citromhéj és zúzott fokhagyma keveréke.
  3. Elkészítés menete:

1. A sütőt 220 ° C-ra előmelegítjük. A tepsi alját sütőpapírral vagy alufóliával kibéleljük..

2. A lazacfilét megszárítjük, törlőkendővel megtisztítjuk, felitatjuk a felesleges nedvességet.

3. Kevés olívaolajjal meglocsoljuk, kezünkkel beledörzsöljük.

4. Kevés só és bors következik.

5. A húst bőrével lefelé tesszük a tepsibe, majd a tepsi bekerül az előmelegített sütőbe.

6. A sütési idő nagyban függ a filé vastagságától. Általában 4 - 6 perc elég neki. A villás módszerrel győződünk meg arról, hofy elkészült-e: a hús gyönyörűen leválik.

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás