Finom saláták a mindennapokra. Egyes receptek bár tartalmazhatnak kalóriagazdag hozzávalókat, de ezeket egyszerűen le lehet cserélni. Például majonéz helyett joghurt használható, ízesítésnek pár kávéskanál mustárral.
Finom saláták a mindennapokra. Egyes receptek bár tartalmazhatnak kalóriagazdag hozzávalókat, de ezeket egyszerűen le lehet cserélni. Például majonéz helyett joghurt használható, ízesítésnek pár kávéskanál mustárral.
1. Tejfölös brokkolisaláta
Kiváló saláta a diétás napokra. Könnyű, ízletes, egyszerűen elkészíthető.
2. Könnyű saláta a borús estékre
Az ősz nem mindig kellemes: egyre rövidebb nappalok, hosszabb éjszakák, az ember sötétben megy dolgozni, sötétben ér haza... Ilyenkor nem árt, ha egy kis vitaminnal is próbálunk szervezetünknek segíteni. Éppen ezért szeretem a könnyű salátákat, mert finomak, köretnek és főételnek is tökéletesen megfelelnek, a diétába is egyszerűen beilleszthető. Pár zöldség, Görög joghurt vagy natúr joghurt, kevés fűszer, és kész a csoda. Szerző: Karambola
3. Reteksaláta majonézes-joghurtos öntettel
Sokszor sajnálom, hogy nincs kertem és a jobbnál jobb zöldségeket kénytelen vagyok boltban beszerezni. Szerencsére azért a bolti zöldségeket is jóízűen el lehet fogyasztani és finomabbnál finomabb salátákat lehet készíteni. A nyár nagy slágere nálunk a reteksaláta majonézes-joghurtos öntettel. A friss reszelt retket salátalevéllel és újhagymával keverem el, az öntetet még egy kis citromlével ízesítem, a teljes kompozíciót pedig hidegen tálalom, szeletelt főtt tojással. Szerző: Lacusin
4. Nyári reteksaláta sajttal
A boltok polcai sokszor roskadásig vannak rakva a szebbnél szebb piros retekkel. Szinte hívogat, hogy vegyem le a polcról és valami finomságot készítsek belőle. Igazság szerint felszeletelve, szendvicsekhez is tökéletes zöldség, de finomabbnál finomabb salátákat, feltéteket lehet belőle készíteni. Az egyik nagy kedvencem a nyári reteksaláta sajttal. Általában kétféle képpen készítem: ha a sajtot kockázom, akkor tökéletes saláta, ha pedig lereszelem a sajtot, akkor pedig pompás feltét. Szerző: Lacusin
5. Kiváló, alacsony kalóriatartalmú csirkemelles céklasaláta, akár vacsorára
Sokszor előfordult már, hogy nagyon oda kellett figyelnem arra, mit és mennyit eszek. Ilyenkor a lehetőségek tárháza eléggé lecsökken. Az egyik nagy bánatom ilyenkor, hogy nemcsak a sokszor nagyon finom falatokról kell lemondani, és az sem mindegy, hogy a maradék, „MEGENGEDETT” ételekből mikor mennyit fogyasztok. Ezekre az esetekre nagyon jó választás a saláta, és az egyik személyes kedvencem a kiváló, alacsony kalóriatartalmú csirkemelles céklasaláta, amit akár vacsorának is fogyaszthatok. Mivel hús nélkül nem tudok létezni és a sima saláta sem elég laktató, igyekszem a csirkés salátákat minél finomabban, színesebben és ízesebben elkészíteni. Nekem nagyon bevált a recept.
6. Csirkehúsos brokkolisaláta
A brokkoli egy elég „megosztó” zöldség, de aki szereti, annak jöhet minden formában és mennyiségben. Én a brokkoliimádók közé tartozom, az egyik kedvencem pedig a végtelenül egyszerűen és gyorsan elkészíthető csirkehúsos brokkolisaláta. Én a brokkolit és a csirkét is egy edényben, egyszerre főztem meg, majd szépen összetéptem a csirkét, kisebb rózsákra szedtem a brokkolit, meglocsoltam tejföllel, megszórtam reszelt sajttal, sóval és borssal ízesítettem, és már el is készült. Fokhagymás tejföllel is isteni, a tejfölt pedig joghurttal is helyettesíteni lehet.
7. Sonkás karfiolsaláta
A sonkás karfiolsaláta köretként és önmagában, saláta minőségben is megállja a helyét. Nálunk legutoljára vacsoraként került az asztalra, de tálaltam már finom sültekhez is. Ha valaki diétásan szeretnél elkészíteni, akkor a majonéz bátran helyettesíthető natúr joghurttal, sőt, akár a tejföl is. A fűszerezés nagyon egyszerű, csupán só, fehérbors és metélőhagyma, de ízlés szerint bátran lehet kísérletezni karakteresebb fűszerekkel is.
8. Könnyű tejfölös uborkasaláta
Az uborkasaláta elkészítése rengeteg módon történhet, és itt tényleg igaz a mondás, hogy ahány ház, annyi szokás. Én a tejfölös-kapros változatot szeretem, és egy kis balzsamecettel fokozom az ízvilágát. A könnyű tejfölös uborkasaláta önmagában is remek fogás, főleg akkor, ha valami kevésbé nehéz és megterhelő ételre vágyom, de köretnek sem utolsó, vagy csak egyszerű salátának fő fogások mellé. Vizet nem adok hozzá, hanem a tejfölben és a sóval kinyert saját levében érlelődik, szerintem ettől még intenzívebbek az ízek.
9. Ízletes húsos babsaláta
Ha maradt ki egy kis hús a vasárnapi marhahúslevesből, akkor itt egy remek és ízletes recept az újrahasznosításra. Az ízletes húsos babsaláta nemcsak salátának, hanem főételnek és köretnek is tökéletesen megállja a helyét. Én szeretem az erős ételeket, ezért is teszek bele chilli paprikát, de természetesen ez ízlés dolga és bátran elhagyható. A hús mellett a fő komponens a vörösbab és a lilahagyma, a zöldsaláta pedig egy kis frissességet és színt visz az ételbe. A salátát a ropogós dió koronázza meg, valamint az elengedhetetlen borecetes öntet.
10. Babos csirkesaláta, tejfölös-mustáros öntettel, pirított kenyérkockával
A saláta neve mindent elárul, nincs benne semmi csoda, az íze viszont cserébe fantasztikus! A csirkemellet csak gyorsan kockára vágtam és lepirítottam, majd elkevertem a zöldségekkel: lecsepegtetett bab és kukorica, kockára vágott uborka, a férjem kedvéért pedig egy kevés kockára vágott sajt is került bele. Elkevertem az öntettel, majd a tetejére pirított kenyérkockát szórtam, a textúra kedvéért. Szerző: Lacusin
Rövid videó kóstolók, ennek nem lehet ellenállni
Válasszon egy helyen a legjobb receptek közül
Minden nap tipp ízletes fogásokra az egész családnak