TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Édes krémek, öntetek Két csodás csokiöntet recept
Két csodás csokiöntet recept
Két csodás csokiöntet recept
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   24.10.2020

Két csodás csokiöntet recept

Nagyon sok süteményt a csokiöntet koronáz meg. A csokiöntet is készülhet millió féle módon, mindenkinek megvan a maga praktikája. Mi most két, kakaóval készültet hoztunk nektek, és remélem, elnyeri tetszéseteket. Kicsit több energiát igényel, mint az olvasztott csoki és vaj/olaj keveréke, de megéri a fáradozást!

1. recept:

Szükségünk lesz: 1 kv. kanál kristálycukor, 2 ev. kanál tej, 4 ev. kanál kakaó, 50 g vaj

A vajat kis lángon felolvasztjuk. Hozzáadjuk a tejben felolvasztott cukrot, majd a kakaót is. Csomómentesre keverjük, majd addig főzzük, amíg el nem kezd forrni. 1-2 percet kevergetjük. Levesszük a lángról, kissé kihűtjük, és már használhatjuk is.

 

2. recept:

Szükségünk lesz: 5 ev. kanál tej, 50 g vaj, 8 ev. kanál kristálycukor, 5 ev. kanál kakaü, 1 kv. kanál búzafinomliszt

Mléko, kakao, cukr přivedeme k varu, přidáme máslo a necháme rozpustit. Stále mícháme a nakonec přidáme mouku. Dáváme však pozor, aby se mouka nesrazila a nevytvořili se hrudky. Polevu odstavíme a necháme mírně vychladnout a můžeme zdobit.

A tejet, kakaót, cukrot csomómentesre keverjük és forrásig főzzük. Ezután hozzáadjuk a vajat. Amikor a vaj feloldódott, folyamatos kevergetés mellett beleszórjuk a lisztet. Ügyesen kell dolgozni, hogy szép sima legyen. A kapott öntetet kissé kihűtjük, és már használhatjuk is.

Zdroj: Coocoobook

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása