Marcipán burgonya

A marcipán burgonya receptje öreg, mint az országút  Nem kell megijedni a burgonyától a címében, az íze valami mesés. Amikor először készítettem, én is féltem tőle, nem tudtam elképzelni, hogyan is lehet a burgonyából ilyen édességet varázsolni, de megérte elkészíteni. Igaz ami igaz, a sok cukortól igazi kalóriabomba, de szerintem néha-néha azért lehet bűnözni, főleg az ünnepek közeledtével.

Hozzáadta:admin, 17.12.2016
Kategória: Karácsony, Sütés nélküli receptek
Marcipán burgonya
  1. A burgonyát héjában megfőzzük, kihűtjük, eltávolítjuk a héját és kis lyukú reszelőn lereszeljük.
  2. Ezután fokozatosan hozzáadjuk az átszitált porcukrot, a mandulaaromát, majd az egészből egy egységes masszát formázunk. A kész masszát fél órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy megdermedjen.
  3. Egy kávéskanállal nagyobb adagokat vájunk ki a masszából, amiből kis golyókat formázunk, majd a golyókat a kakaóban megforgatjuk.
  4. A marcipán burgonyát hűtőben tároljuk. Nekem a gyerekkori fondanttal bevont szaloncukrot juttatja eszembe az íze.

 

Blogom: Adkas