TopReceptek.hu Ünnepek Húsvét Húsvéti magyaros őzgerinc zöldséggel és tojással
Húsvéti magyaros őzgerinc zöldséggel és tojással
Recept Húsvéti magyaros őzgerinc zöldséggel és tojással
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Viki78    ·   9.4.2017

Húsvéti magyaros őzgerinc zöldséggel és tojással

A húsvét közeledtével egyre nagyobb hangsúlyt kapnak a tojásos, zöldséges és sonkás ételek. Én most a húsvéti magyaros őzgerincet választottam zöldséggel és tojással. Azt nem tudom megmondani, miért is magyaros, egyszerűen a családi recepttárban így marad meg. Kell hozzá egy őzgerinc forma, sok-sok zöldség, tejföl, majonéz, zselatin, főtt tojás, és egy kis zöldséges alaplé. Ez alkotja ezt az isteni Húsvéti előételt, ami sonkával, kenyérrel fogyasztható, de önmagában is tökéletes falat.

Alapanyagok

Szükségünk lesz:

200 g
fagyasztott borsó
200 g
sárgarépa
200 g
burgonya
200 g
alma
1 db
citrom
6 ev. kanál
majonéz
7 ev. kanál
tejföl
250 ml
zöldség alaplé
20 g
zselatin
5 db
tojás
1 db
paprika (piros)
bors
petrezselyemzöld
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Előkészítjük az őzgerinc formát. A tojásokat keményre főzzük és kihűtjük.
  2. A répát felkockázzuk, megfőzzük, a borsót és a burgonyát szintén külön-külön edényben megfőzzük. A kihűlt burgonyát felkockázzuk, citrom levével meglocsoljuk.
  3. A répát, borsót, burgonyát elkeverjük, majd hozzáadjuk a felkockázott almát, az apróra vágott paprikát, majd belekeverjük a tejföllel elkevert majonézt. Sóval, borssal és petrezselyemzölddel ízesítjük.
  4. A zöldséges alaplében elkeverjük a zselatint, majd ráöntjük a zöldséges keverékre. Az őzgerinc formát fóliával kibéleljük, és ebbe kanalazzuk bele a massza felét. Rátesszük a főtt tojásokat, majd rárakjuk a maradék masszát. Az egészet hűtőszekrénybe tesszük (legalább 4 órára, de akár egy éjszakára). Jó étvágyat!
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása