TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Túrós édességek, sütemények Nagymamámtól tanult túrós kalács. A kalácsot már 35 éve készítem.
Nagymamámtól tanult túrós kalács. A kalácsot már 35 éve készítem.
Recept Nagymamámtól tanult túrós kalács. A kalácsot már 35 éve készítem.
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   3.3.2024

Nagymamámtól tanult túrós kalács. A kalácsot már 35 éve készítem.

A nagymamám fantasztikusan tudott főzni és sütni. Pár trükköt én is eltanultam. Remélem, azért én is eljutok majd arra a szintre, mint mamám. Szerző: Jana Podolák Burkart.

65 perc
Elkészítés
25 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

2/3 kocka
élesztő
100 g
rétesliszt
400 g
búzafinomliszt
100 g
olvasztott vaj
2 db
tojássárga
100 g
kristálycukor
250-300 ml
langyos tej
csipet
kávéskanál
rum
2 db
citrom (héja)

Töltelék:

ízlés szerint
túró
ízlés szerint
kristálycukor
ízlés szerint
mazsola
1 db
tojássárga
ízlés szerint
citrom héja
szükség szerint
tej

Morzsa:

szükség szerint
vaj
szükség szerint
liszt
szükség szerint
kristálycukor
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Az élesztőt a tejben, egy kanálcukorral felfuttatjuk, eldolgozzuk a tészta többi hozzávalójával.
  2. A tésztát duplájára kelesztjük, majd kisebb darabokat szaggatunk ki belőle.
  3. Ezeket túróval töltjük (túró, cukor, tojássárga, citrom héja, kevés tej, rumba áztatott mazsola). A tölteléket a tésztával becsomagoljuk, sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. A közepét benyomjuk, felvert tojássárgával megkenjük, erre is kerül túrós töltelék. Édes morzsával megszórjuk (a hozzávalókat elkeverjük, egyenlő arányban).
  4. 180 fokos sütőben 25 percig sütjük. Sütés után cukros vagy mézes vízzel megkenjük a szélét.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása