TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Fenomenális szelet – Édes álom
Fenomenális szelet – Édes álom
Recept Fenomenális szelet – Édes álom
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   10.3.2018

Fenomenális szelet – Édes álom

Többször előfordult már, hogy a gyerekek nem ették meg az összes ajándékba kapott piskótatallért, és amikor kiszáradt, nem szívesen nyúltak hozzá. A minap is maradt belőle pár darab, és gondoltam, felhasználom. A reszelt piskótatallér egy adag háztartási keksszel az általam csak fenomenális szeletnek vagy édes álomnak nevezett sütemény egyik rétegébe került, amit alulról puha piskóta, felül pedig pompás tejszínhab és reszelt csokoládé ölel körül. A siker és gyors tepsiből eltűnés garantált! Szerző: Jaja79

50 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta

3 db
tojás
120 g
kristálycukor
100 ml
olaj
100 ml
tej
180 g
rétesliszt
1 kv. kanál
sütőpor
1/2 db
citrom leve és reszelt héja

Töltelék:

4 db
tojás
8 ev. kanál
kristálycukor
200 g
vaj
1 csomag
vaníliacukor
100 g
főzőcsokoládé
250 g
háztartási keksz
50 g
Pilóta piskótatallér
500 ml
habtejszín
reszelt csokoládé
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Elkészítjük a tésztát: a tojást a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk az olaj és a tej keverékét, a sütőporral elkevert lisztet, végül a fél citrom kifacsart levét és a reszelt héjat is.
  2. A tésztát tepsibe öntjük, és addig sütjük 180 fokon, amíg a széle el nem kezd leválni a tepsi oldaláról.
  3. Elkészítjük a krémet. A tojást gőz felett 4 evőkanál cukorral habosra verjük. Hozzáadjuk a kockára tört csokoládét és akkor kevergetjük, amíg a csokoládé fel nem oldódik. Ezután hozzáadjuk a vajat. Miután a vaj is felolvadt, levesszük a gőzről és kissé kihűtjük.
  4. Belekeverjük a maradék cukrot és vaníliacukrot, az apróra tört háztartási kekszet és a lereszelt pilóta piskótatallért. Miután jól összeált, a tölteléket rákenjük a tésztára, majd hűtőszekrénybe tesszük.
  5. A habtejszínt habbá verjük, ízlés szerint cukrot is adhatunk hozzá. Rákanalazzuk a megdermedt töltelékre, reszelt csokoládéval megszórjuk, felszeleteljük és tálaljuk. Jó étvágyat!
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása