TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Diós desszertek Kakaós korongok csokoládéval és dióval
Kakaós korongok csokoládéval és dióval
Recept Kakaós korongok csokoládéval és dióval
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   7.11.2018

Kakaós korongok csokoládéval és dióval

Nem egyszerű dolog a karácsonyi készülődés, mert rengeteg dologra kell egyszerre odafigyelni. Nagy kérdés, hogy milyen desszert, sütemény, keksz kerüljön az asztalra, mi is az, ami tényleg tükrözi a karácsonyi hangulatot. A gyorsan elkészülő édességek kategóriában az egyik verhetetlen kedvenc a kakaós korongok csokoládéval és dióval. A tészta gyorsan elkészül, csak le kell hűteni és ki kell szaggatni a korongokat. Amíg a megsült korongok hűének, elkészítjük a csokiöntetet, a tetejét pedig egyszerűen dióval díszítjük. Szerző: Romca

25 perc
Elkészítés
6 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
140 g
vaj
210 g
finomliszt
70 g
kristálycukor
1 db
tojássárga
1 ev. kanál
kakaó
200 g
főzőcsoki
20 g
margarin
ízlés szerint dióbél
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Elkészítjük a tésztát: a puha vajat, lisztet, kristálycukrot, tojássárgát és kakaót tálba tesszük, eldolgozzuk.
  2. A tésztát legalább 2 órára hűtőszekrénybte tesszük.
  3. A lehűlt tésztát kb. 3 mm vastagra nyújtjuk.
  4. A tésztából kiszaggatjuk a korongokat, sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük és 160 fokon 6 percig sütjük (a sütési idő függ a sütőtől is!).
  5. Elkészítjük a csokiöntetet: a csokoládét és margarint gőzfürdő felett felolvasztjuk és elkeverjük.
  6. A korongokat megkenjük a csokoládés öntettel, dióval díszíthetjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása