TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Karácsonyi darálós süti csokoládéba mártva
Karácsonyi darálós süti csokoládéba mártva
Recept Karácsonyi darálós süti csokoládéba mártva
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   4.12.2018

Karácsonyi darálós süti csokoládéba mártva

A karácsonyi darálós sütit nemcsak az íze, hanem az egyszerűsége miatt is nagyon szeretem. A családban fennmaradt egy jól bevált, nehéz húsdaráló, amihez szerencsére pár olyan fej is maradt, amivel meg lehet formázni a sütiket. A tésztába kakaót tettem, majd a gyönyörű, barna, lekvárral összetapasztott sütiket olvasztott fehér csokoládéba mártottam. Kinézetre is pompás. Szerző: Triniti

30 perc
Elkészítés
7 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Szükségünk lesz:

90 g
porcukor
1 db
tojás
40 g
kakaó
140 g
búzafinomliszt
100 g
vaj
lekvár tapasztáshoz
fehér csokoládé
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A lisztet a kakaóval, porcukorral és kockára vágott vajjal elkeverjük. Hozzáadjuk a tojást, jó alaposan eldolgozzuk.
  2. A húsdarálóra rátesszük a kiválasztott formát, elkészítjük a kis süteményeket. Ügyeljünk arra, hogy a sütik ugyanolyan hosszúak legyenek!
  3. Az elkészült tésztadarabokat sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük és 6-7 percig 180 fokon megsütjük. Kivesszük a sütőből és kihűtjük.
  4. A fehér csokoládét gőzfürdő felett felolvasztjuk. Két süteményt lekvárral összetapasztunk, majd az egyik végét belemártjuk a csokoládéba és rácsra tesszük. Miután a csokoládé megkötött, tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása