TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Málna Kiváló gyümölcsös-joghurtos szelet
Kiváló gyümölcsös-joghurtos szelet
Recept Kiváló gyümölcsös-joghurtos szelet
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Viki78    ·   5.8.2017

Kiváló gyümölcsös-joghurtos szelet

A kiváló gyümölcsös-joghurtos szelet igazi nyári különlegesség, ami biztos ízleni fog mindenkinek. Én finom málnával készítettem, de szinte bármilyen gyümölccsel tökéletes. Az alapja az egyszerű, mégis nagyon finom és puha kakaós piskóta, bőven megkenve a tejszínhabos-joghurtos krémmel. A krémre kerül a tetszés szerinti gyümölcs, ami igazán csodássá teszi a süteményt. A kész sütiből egy szelet sosem elég.

Alapanyagok

Tészta:

4 db
tojás
80 g
porcukor
80 g
rétesliszt
20 g
kakaó
0,04 l
olaj

Tejszínhabos krém:

350 g
natúr joghurt
100 g
porcukor
1 csomag
vaníliacukor
1 csomag
zselatin
250 ml
habtejszín

Szükségünk lesz még:

150 g
málna vagy más szezonális gyümölcs
1 db
ízesített csokoládé vagy bon-bon (kb 100 g)
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Elkészítjük a hozzávalókat. A tészta hozzávalóiból piskótát készítünk: a tojást a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk a liszttel elkevert kakaót, végül az olajat.
  2. A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük. 180 fokon 10 percig sütjük (a sütési időt a sütő minősége is befolyásolja). A megsült piskótatésztát kihűtjük.
  3. A a tejszínt a cukorral és vaníliacukorral keményre verjük. Hozzáadjuk a joghurtot, majd elkeverjük.
  4. A zselatint kb. 100 ml vízben elkeverjük és alaposan elkeverjük.
  5. A zselatint elkeverjük a tejszínhabos-joghurtos krémmel.
  6. A kihűlt piskótát két részre vágjuk.
  7. A felét megkenjük a krémmel, megszórjuk a gyümölccsel, lefedjük a második piskótalappal és óvatosan lenyomkodjuk.
  8. A süteményt megkenjük a maradék krémmel, tetejét reszelt csokoládéval megszórjuk.
  9. A süteményt legalább 4 órára hűtőszekrénybe tesszük. Ezután óvatosan felszeleteljük. Ha fennmaradt egy kis krém, akkor azt akár pohárdesszertekhez is felhasználhatjuk, friss gyümölccsel és csokoládéval. Jó étvágyat!
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása